Rus petrol sektöründe yaptırımların etkisi 2020`de hissedilecek

Rus kredi derecelendirme kuruluşu ACRA tarafından yayınlanan rapora göre, Rusya petrol üretiminde yaptırımların etkisini 2020`den itibaren hissetmeye başlayacak.

10.07.2018 Cuma 13:23

Güncelleme : 11.07.2018 Cuma 09:27

ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya uyguladığı  yaptırımların Rus petrol sektörü üzerindeki olumsuz etkilerinin 2020'den itibaren  hissedilmeye başlanacağı bildirildi. 
 
Rus kredi derecelendirme kuruluşu ACRA tarafından yayınlanan raporda,  2014 ve 2015'te Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle Rosneft ve ExxonMobil'in  yürüttüğü 9 büyük projenin iptal edildiği anımsatıldı.
 
Söz konusu projelerin iptal edilmesi nedeniyle, ABD merkezli petrol  şirketi ExxonMobil'in ülkede önemli yatırım imkanlarını kaybettiği vurgulanan  raporda, Rus petrol şirketi Rosneft'in ise yeni ortak ve yatırımcı arayışına  girmek zorunda kaldığı belirtildi.
 
Rusya'da 2013'ten sonra faaliyete giren petrol sahaları sayesinde  üretimin 2020'ye kadar artarak devam edeceğine işaret edilen raporda, "Ancak  2020'de, eski sahalardaki üretimin devam edebilmesi ve yeni sahaların  keşfedilebilmesi için önemli miktarda sermaye gerektiren, yaptırımlar nedeniyle  de erişimi zorlaşan yeni teknolojik yatırımlara ihtiyaç duyulacak." ifadesi  kullanıldı.
 
Öte yandan raporda, bazı teknik ekipmanların Rusya'ya ihracatının  kısıtlanmasının ardından, ülkenin petrol ve doğalgaz sanayisinde ekipman  üretiminde büyüme kaydedildiği bilgisine yer verildi.
 
Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna'nın doğusunda  çıkan olaylardan sonra ABD ve AB, 2014'te Rusya'ya ekonomik yaptırımlar  uygulamaya başlamıştı.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü