Ruslar yolsuzluktan Putin`i sorumlu tutuyor!

Rus kamuoyu araştırma şirketi Levada Center’ın araştırmasına göre, Rus halkının yüzde 66’sı ülkedeki yolsuzluğun en büyük sorumlularından biri olarak Başkan Putin’i gösterdi.

07.04.2016 Cuma 10:41

Güncelleme : 07.04.2016 Cuma 14:58

Ekonomik krizle boğuşan Rus halkına göre ülkenin en büyük sorunlarından biri olan yolsuzlukta Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de önemli payı bulunuyor.

Rus kamuoyu araştırma şirketi Levada Center’ın yaptığı araştırmaya göre, Rus halkının yüzde 66’sı ülkedeki yolsuzluğun en büyük sorumlularından biri olarak Başkan Putin’i gösterirken, yüzde 51’i de tüm devlet organlarının büyük ölçüde yolsuzluğun içinde olduğunu düşünüyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 44’ü, Putin’in yolsuzluklarla mücadele etmeye çalıştığını ancak bu konuda başarısız olduğunu ve Rusya’da yolsuzluk konusunun “kökü kazınamaz bir gerçeğe” dönüştüğünü belirtti.

Ankete katılanların yüzde 19’u Putin’in bizzat yolsuzluğun içinde olduğunu belirtirken yüzde 41’i ülkedeki tüm politikacıların çoğunun yolsuzluğa bulaştığını ifade etti.

Rusya’da yolsuzluk konusu son olarak, dünyanın en büyük 4. off-shore hukuk danışmanlık şirketi olarak bilinen Panama merkezli Mossack Fonseca’dan sızdırılan uluslararası vergi kaçakçılığına ilişkin “Panama belgeleri” ile gündeme gelmişti.

Sızdırılan belgelerde Putin’in yakın arkadaşı müzisyen Sergei Roldugin’in ve bankacı Yuri Kovalchuk’un da adlarının yer aldığı, yaklaşık 2 milyar dolarlık off-shore para akışının Putin’in yakın çevresine kadar uzandığı iddia edilmişti.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak