Rusya, koronavirüsün petrol piyasalarına etkisi konusunda temkinli

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve bazı petrol üreticisi ülkelerin yeni tip koronavirüsün piyasaya etkisine yönelik adımları değerlendirdiklerini belirterek, "Koronavirüsün küresel petrol piyasalarına etkisiyle ilgili durumu ve net öngörüleri anlamadan önce yorum yapmaya hazır değiliz." dedi.

06.02.2020 Cuma 13:46

Güncelleme : 07.02.2020 Cuma 07:45

Novak, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni tip  koronavirüs vakasının ardından küresel enerji piyasalarında yaşanan gelişmelere  dair değerlendirmelerde bulundu.

OPEC ve OPEC dışı bazı üretici ülkeler arasındaki çalışmaların  Viyana'da devam ettiğini anlatan Novak, "Bizim uzmanlarımız da oradalar ve  çeşitli alternatifleri değerlendiriyorlar." ifadesini kullandı.

Salgının küresel petrol piyasalarına etkisiyle ilgili konuşmaya hazır  olmadıklarını belirten Novak, "Koronavirüsün küresel petrol piyasalarına  etkisiyle ilgili durumu ve net öngörüleri anlamadan önce yorum yapmaya hazır  değiliz. Rusya’nın pozisyonu henüz netleşmedi, durumu değerlendirmek zaman  alıyor." diye konuştu.

Brent petrolün varil fiyatı geçen hafta 60 doların altına inerken,  bugün de 56 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Uluslararası kredi derecelendirme  kuruluşları Moody's ve Fitch tarafından yapılan değerlendirilmelerde, koronavirüs  salgını nedeniyle petrol talebinin azalabileceği ve bu durumun fiyatların  düşüşünü destekleyeceği ifade edilmişti.

"
En Çok Okunan Haberler

Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?