Rusya Merkez Bankası, ‘Mir’ kartları için Türk bankalarıyla görüşüyor

Rusya, Rus turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği ülkeler içerisinde bulunan Türkiye`de de ‘Mir’ ödeme sistemi kartlarının çalışmasını sağlamak amacıyla Türk bankalarla görüşüyor.

25.11.2018 Cuma 09:44

Güncelleme : 26.11.2018 Cuma 10:49

Rusya Federasyonu Merkez Bankası Ulusal Ödeme Sistemi Dairesi Başkanı Alla Bakina, Uluslararası Ödeme Forumu’nda yaptığı açıklamada, Rusya Merkez Bankası’nın Rus ‘Mir’ ödeme sistemi kartlarının Türkiye’de çalışmasını sağlamak için bu ülkedeki bankalarla görüştüğünü belirtti.
 
Sputnik'in haberine göre Bakina, Türk bankalarından biriyle anlaşma imzalandığını, diğer bankalarla ise görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
 
Rusya Merkez Bankası'nın Rus turistler arasında popüler olan Tayland, BAE ve Vietnam gibi ülkelerle de benzer görüşmeler yaptığını kaydeden Bakina, "Önümüzdeki yıl bu yönde daha fazla gelişme kaydetmeyi umut ediyorum" dedi."
 
ARKASINDA 7 RUS DEVİ VAR
 
Rusya Merkez Bankası ve Ulusal Ödeme Kartları Sistemi kuruluşu tarafından hayata geçirilen ülkenin ilk ulusal ödeme sistemi “Mir“, 7 Rus bankasının katılımıyla faaliyetlerine 2015 yılında başlamıştı.
 
Kartın arkasında Gazprombank, MDM Bank, Moscow Industrial Bank, Svyaz-bank, RNCB, Rossiya ve SMP Bank gibi Rusya'nın önde gelen yedi bankası da bulunuyor.
 
TÜRKİYE'DE BENZERİ TROY
 
Rusya’nın 2015'te attığı bu adım, dünyada ulusal ödeme sistemlerinin de önemini bir kez daha gözler önüne sermiş. Bu alanda öncü ülkeler arasında yer almayı başaran Türkiye’de de 2016’da yerli ödeme sistemi TROY hayata geçmişti.
 
Bankalararası Kart Merkezi‘nin (BKM) öncülüğünde hayatımıza giren ve Türkiye: TR, Ödeme:O, Yöntemi:Y harflerinden oluşan kısaltmayla doğan TROY’un logosu da 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren banka ve kredi kartlarının sağ alt köşesinde yer almaya başlamıştı. 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak