Rusya`da piyasalar toz duman!

İran`da riyalin dolar karşısında değer kaybetmesinin önlenememesi üzerine dolar kuru 42 bin riyale sabitlendi. Şimdi de ruble dolar karşısında adeta eriyor. ABD`nin bazı Rus oligarklarına ve varlıklarına uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ruble dolar karşısında yüzde 5`e yakın değer kaybederken, Rusya`nın RTS endeksinde kayıplar yüzde 4`ü aştı.

10.04.2018 Cuma 11:51

Güncelleme : 10.04.2018 Cuma 16:52

İran'da riyalin dolar karşısında değer kaybetmesinin önlenememesi üzerine dolar kuru 42 bin riyale sabitlendi. Şimdi de ruble dolar karşısında adeta eriyor.

Reuters'ın haberine göre ruble dolar yaklaşık yüzde 5 değer kaybederken ülkenin RTS endeksi yüzde 4'ten fazla düşüşle Ağustos 2017'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.
 
Ruble, ABD'nin bazı Rus oligarklarına ve varlıklarına uyguladığı yaptırımlar nedeniyle dün üç yılın en büyük günlük düşüşünü yaşamıştı. Rus şirket hisselerinde de ABD yaptırımlarının ülkenin en büyük şirketlerini hedef alması sonrası sert kayıplar yaşanmıştı.
 
ABD, Cuma günü 2016 yılı başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçladığı Rusya'yı cezalandırmak amacıyla, 24 Rus devlet yetkilisi ve işadamı ile 14 kuruma karşı yeni yaptırımlar getirmişti.
 
Ruble, dolar karşısında TSİ 11.14 itibariyle yüzde 4.73 düşüşle 63.4123 seviyesinde bulunuyor. Ruble euro karşısında ise 78.43 seviyesine gerileyerek Nisan 2016'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.
 
Rusya'nın devlet borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyetini gösteren kredi iflas takası primleri (CDS) dünkü kapanışa kıyasla 6 baz puan yükselerek altı ayın en yüksek seviyesi olan 144 baz puana çıktı.

İLGİLİ HABER: İRAN'DA DOLAR KURU SABİTLENDİ
 

"
En Çok Okunan Haberler

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsa yeni güne rekorla başladı