Rusya`dan flaş Türk Akımı açıklaması!

`Türk Akımı` doğalgaz boru hattı projesinin kısa zamanda onaylanmak üzere Rusya Parlamentosunun gündemine alınacağı bildirildi.

02.12.2016 Cuma 16:05

Güncelleme : 03.12.2016 Cuma 11:44

"Türk Akımı" doğalgaz boru hattı projesinin kısa zamanda onaylanmak üzere Rusya Parlamentosunun gündemine alınacağı bildirildi.

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy,Rus basınına yaptığı açıklamada, Türk Akımı anlaşmasının yakın bir zamanda Dumaya sunulacağını belirterek, "Belge Dumaya gelir gelmez sistemli bir şekilde üzerinde çalışacağız." dedi.

Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi ve iktidar partisi Birleşik Rusyanın Genel Sekreter Yardımcısı Sergey Jeleznyak ise, "Anlaşmanın TBMM'de neredeyse oy birliğiyle onaylanması Türk politikacıların Rusya ile ilişkileri geliştirmek istediğinin bir göstergesidir. Rusya Parlamentosunun da bu anlaşmayı yakın zamanda onaylayacağını düşünüyorum." dedi.

Jeleznyak, "Partimiz Türk halkı ile ekonomik bağların ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkilerin yeniden kurulmasını destekliyor." ifadelerini kullandı.

Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev ise, Türk Akımı anlaşmasının yıl sonuna kadar parlamentonun onayına sunulabileceğini belirtti.

Türk Akımına ilişkin anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı dün gece TBMM Genel Kurulunda kabul edilmişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak