Rusya`dan OPEC anlaşması açıklaması

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ile OPEC dışı bazı ülkeler arasındaki üretim kısıntısı anlaşmasını değerlendirerek, "Yılın ikinci yarısında petrol piyasalarının dengeleneceğine yönelik bir beklenti oluşursa, OPEC anlaşmasını uzatmaya gerek yok" dedi.

09.04.2019 Cuma 14:41

Güncelleme : 10.04.2019 Cuma 10:17

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, St. Petersburg’da Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı  açıklamada, OPEC ile varılan üretim kısma anlaşmasının uzatılmasına ilişkin  kararın haziranda yapılacak toplantıda ele alınacağını anımsattı.

Toplantı öncesinde anlaşmaya ilişkin tüm yorumların "spekülasyon"  olduğunu savunan Novak, "Yılın ikinci yarısında petrol piyasalarının  dengeleneceğine yönelik bir beklenti oluşursa, OPEC anlaşmasını uzatmaya gerek  yok." diye konuştu.

OPEC ve Rusya’nın liderliğini üstlendiği OPEC dışı bazı ülkeler,  yaklaşık 3 yıldır devam eden petrol üretim kısıntısı anlaşmasına ilişkin en son  geçen yıl aralıkta bir uzatma kararı daha almışlardı.

OPEC önderliğinde alınan günlük 1,2 milyon varillik petrol üretim  kesintisi kararının 2019’un sonuna kadar uzatıp uzatılmayacağının 25-26  Haziran’da Viyana’da yapılacak toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma