S&P, Euro Bölgesi ve İngiltere`yi uyardı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor`s (S&P), Euro Bölgesi ve İngiltere ekonomisinin yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgının etkisiyle bu yıl yüzde 2 daralacağını, 2021`de ise en az yüzde 3`lük bir toparlanma göstereceğini öngördü.

27.03.2020 Cuma 09:55

Güncelleme : 27.03.2020 Cuma 15:21

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının ekonomik maliyetinin Avrupa için hızla arttığı kaydedildi.

Euro Bölgesi ve İngiltere'nin resesyonla karşı karşıya olduğunun belirtildiği açıklamada, "Kasım 2019'da yaptığımız tahminlere kıyasla, gayrisafi  yurtiçi hasılanın (GSYH),  corona virüs salgınının ekonomik etkileri nedeniyle bu  yıl yaklaşık yüzde 2 düşmesini bekliyoruz. Bu, 2020'de 420 milyar avroluk bir  kaybın olacağını gösteriyor. 2021'de en az yüzde 3'lük bir toparlanma  bekliyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, merkez bankaları ve hükümetlerin çalışanlarla şirketlere  yardımcı olmak için benzeri görülmemiş mali politika paketlerini hayata geçirdiği  hatırlatılarak, hızla alınan cesur politika tedbirlerinin ekonomideki kalıcı  kayıpların önlenmesi için önemli olduğu vurgulandı.

Risklerin hala aşağı yönlü olduğunun aktarıldığı açıklamada, salgının öngörülenden daha uzun sürebileceği ve daha çok yayılabileceği ifade edildi.

Açıklamada, iş yerlerinin 4 aylık bir süre boyunca kapalı kalma ihtimalinin Euro Bölgesi ekonomisinde yüzde 10'lara kadar bir düşüşe neden olabileceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü