S&P ve Fitch: Anlaşmasız Brexit riski hafifledi

ABD merkezli derecelendirme kuruluşları S&P ve Fitch, ayrı raporlarda Birleşik Krallık seçimlerindeki Muhafazakar Parti zaferinin, bir önceki seçim dönemine göre anlaşmasız Brexit riskini hafiflettiğini duyurdular.

18.12.2019 Cuma 11:37

Güncelleme : 19.12.2019 Cuma 09:48

S&P raporunda, Birleşik Krallık görünümünün olumsuzdan istikrarlıya çevrildiği belirtildi ve Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson liderliğinde mecliste kazanılan çoğunluğun, "Ayrılma Anlaşması'nın milletvekilleri tarafından onaylanmasını garantiye aldığı" vurgulandı.

Buna ek olarak Fitch raporunda da seçimin, Birleşik Krallık'ın AB'den anlaşma olmadan ayrılma riskini yakın dönemde gözle görülür bir şekilde düşürdüğüne dikkat çekildi.

Bunun yanında, seçim sonuçlarını hayal kırıklığı olarak tanımlayan Birleşik Krallık İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, Johnson'ın AB ile iyi bir anlaşma imzalanması için imkansız bir zaman çizelgesi sunduğunu ve muhalefet partinin oylamada anlaşma aleyhine oy kullanacağını söyledi.

Corbyn, "AB ile iyi bir anlaşma oluşturulması için imkansız bir zaman çizelgesi oluşturarak Boris Johnson, önceliğinin Donald Trump ile yapacağı zehirli anlaşmayla Ulusal Sağlık Sistemi'ni (NHS) satışa çıkarmak ve gıda güvenliğimizi riske atmak olduğunu gösterdi" dedi.
"
En Çok Okunan Haberler

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum