S&P Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti`nin notlarını teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor`s, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti`ne dair kredi notu ve görünümleri açıkladı.

21.01.2017 Cuma 10:16

Güncelleme : 23.01.2017 Cuma 10:03

S&P'den yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun "B-" seviyesinde korunduğu, görünümünün "durağan" olduğu bildirildi.

Yunanistan'a dair açıklamada, ülkenin 86 milyar avroluk finansal destek programının şartlarını yerine getirmekte olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Yunanistan'ın kreditörler ve Uluslararası Para Fonuyla (IMF) olan ilişkilerinin açıklanan mali sonuçlar yerine hükümetin bütçe harcamalarına bakarak kontrol edileceği bilgisine yer verildi.

Ülkede ekonomik büyümenin 2017-2020 yıllarında turizm ve iyileşen iş gücü piyasasıyla destekleneceğinin belirtildiği açıklamada, öte yandan kısıtlı yatırım görünümünün Yunan bankaları üzerinde zorluk oluşturacağına dikkat çekildi.

ÇEK CUMHURİYETİ

S&P, Çek Cumhuriyeti'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "AA-" seviyesinde, yerli para cinsinden kredi notunun "AA" seviyesinde korunduğunu ve görünümünün "durağan" olduğunu duyurdu.

Çek Cumhuriyeti'yle ilgili açıklamada, ülke ekonomisindeki çeşitlik ve verimliliğe işaret edilerek kurumların istikrarlı ve kamu borcunun ılımlı seviyede olduğu aktarıldı.

Daha serbest bir mali duruşun sıkı parasal koşulları telafi etmekte yardımcı olabileceğinin kaydedildiği açıklamada, bunun Çek Cumhuriyeti'nin ekonomik büyümesini de destekleyeceği vurgulandı.

Ülkede geçen sene azalan yatırımların bu yıl artmasının beklendiği belirtilen açıklamada, hane halkı harcamalarının ve güçlü iş gücü piyasasının ekonomik büyümeyi desteklemeyi sürdürmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak