S&P`den küresel sukuk piyasası raporu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor`s`un (S&P) raporunda küresel sukuk pazarının 2015`te hız kestiği belirtildi.

07.07.2015 Cuma 12:47

Güncelleme : 08.07.2015 Cuma 10:16

Kredi derecelendirme kuruluşunun küresel sukuk piyasasına ilişkin raporunda, Malezya Merkez Bankası'nın sukuk ihraçlarını durdurması ve diğer likidite yönetim araçlarına yönelmesinin ardından sukuk pazarının ihraç hacmi açısından 2015 yılında bir düzeltmeye yöneleceği kaydedildi.

Raporda, bu yıl içerisinde Malezya Merkez Bankası'ndan sukuk ihracı gelmeyeceği düşünülerek, toplam küresel sukuk ihracının daha önce 100-115 milyar dolar seviyelerinden yıl sonunda toplam 50-60 milyar dolar seviyelerine gerilemesinin beklendiği ifade edildi.

Malezya Merkez Bankası'nın sukuk ihracını durdurmasının etkisi dışında küresel sukuk piyasasının petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen göreceli olarak iyi bir performans sergilediği vurgulanan raporda, "Potansiyel sukuk ihraççılarının sayısı artıyor olsa da bu ihraççıların ne zaman piyasaya gelecekleri hakkında biraz belirsizlik olduğu görülmektedir" ifadesine yer verildi.

Raporda, orta vadede Basel III kriterlerinin uygulanmasının küresel sukuk ihracına ve İslami finans sektörüne katkıda bulunacağı belirtildi.

 

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma