Sabancı kuruyemişi yabancıya satıyor!

Esas Holding’in ortak olduğu Peyman Kuruyemiş’i yabancılar alıyor. Bridgepoint, Peyman’ın tamamını satın almak için görüşmelere başladı.

16.04.2016 Cuma 08:46

Güncelleme : 16.04.2016 Cuma 18:15

Esas Holding'in iştiraklerinden Peyman Kuruyemiş'in tamamını yatırım fonu Bridgepoint Group satın alıyor. Sabah'tan Kerim Ülker'in haberine göre, 1995'te üç Eskişehirli firma tarafından kurulan Peyman, 2000'de ilk yatırımını yaptı. 2007'de Eskişehir'de 49 bin metrekarelik alanda bir tesis yapan Peyman, 2008'de Esas Holding ile ortaklık kararı aldı. Nisan ayında şirketin yüzde 30'u Sabancı ailesine ait Esas Holding'e satıldı.

CİROSU 300 MİLYON TL

DorLeo, Nutzz gibi markaları da bulunan Peyman'ı geçtiğimiz aylarda vitrine çıkardıklarını söyleyen Esas Holding'in Gıda Grubu Başkanı Babür Çelebi'nin verdiği bilgilere göre 7 yıl önce alınan Peyman, bu sürede 6 kattan fazla büyüdü. Şirketin geçen yıl cirosu ise 300 milyon lirayı aştı. Şirket, Japonya, Rusya gibi ülkelere de ihracat yaparken, dış satış toplam cironun yüzde 10'unu oluşturuyor. Sabancı ailesi, Peyman'ın yüzde 30'unu 11 milyon dolara satın almıştı. Peyman'ı satın almaya hazırlanan Bridgepoint ise 12 milyar euroluk bir fonu yönetiyor. Bünyesinde Pegasus Havayolları, Airberlin, Medline, Ayakkabı Dünyası gibi markaları barındıran Esas Holding, 2014'te en büyük yatırımlarından birine imza attı ve özel sermaye fonu Actera ile UN Ro-Ro'yu ABD'li KKR'den satın aldı. Geçtiğimiz günlerde Esas Holding'in ortağı olduğu Mars Cinema Group'u da Güney Koreli CJ CGV adlı şirket 800 milyon dolara bünyesine kattı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak