Sanayi üretimi şaşırttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %5,8 arttı. Arındırılmamış verilerle artış yüzde 8,5oldu. Beklenti arındırılmış için yüzde 4,6, arındırılmamış için yüzde 6,2 seviyesinde bulunuyordu.

08.04.2016 Cuma 10:00

Güncelleme : 08.04.2016 Cuma 15:16

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %5,8 arttı. Arındırılmamış verilerle artış yüzde 8,5oldu. Beklenti arındırılmış için yüzde 4,6, arındırılmamış için yüzde 6,2 seviyesinde bulunuyordu.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre %0,5 arttı.

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2016 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %7,7, imalat sanayi sektörü endeksi %6,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,6 arttı.

Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2016 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %2,1 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %7,4 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu artışı, %5,8 ile diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı ve %5,6 ile
lektrikli teçhizat imalatı takip etti.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş %25,5 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Bu düşüşü, %11,2 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı ve %3,5 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin  imalatı takip etti.

"
En Çok Okunan Haberler

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Dolar bugün kaç TL? 

Borsa yatay açıldı