Savunma sanayi için dev adım! Yükselmeye başlıyor

Kırıkkale`de kurulacak Türkiye`nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi`nde daha önce 13 bin metrekare arsa tahsisi yapılan Dikmen Savunma Sanayi AŞ temel atmaya hazırlanıyor.

30.04.2018 Cuma 18:16

Güncelleme : 01.05.2018 Cuma 11:13

Kırıkkale'de 500 dönüm arazi üzerine kurulacak  Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsisi  yapılan Dikmen Savunma Sanayi AŞ temel atmaya hazırlanıyor.

Dikmen Savunma Sanayi AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, firmaya, 8  Kasım 2017'de imzalanan sözleşme ile Silah İhtisas OSB'de 13 bin metrekarelik  arsa   tahsis edildiği anımsatıldı.

Şirketin, 100 milyon liralık yatırımla Kırıkkale'ye savunma sanayisi  alanındaki projelerle katkı sağlamak için var gücüyle çalışacağı ifade edilen  açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geçen süre zarfında mimari çizimlerimizin tamamlanması aşamasının  sonunda 27 Nisan 2018 tarihinde Kırıkkale Silah OSB'de hafriyat çalışmalarına  başladık. 15 gün içerisinde fabrikamızın temelini atacağız, kısa zamanda fabrika  blokları yükselmeye başlayacaktır. Öncelikle bu yatırıma vesile olan Valimize,  Belediye Başkanımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve diğer emeği  geçenlere teşekkür eder, Kırıkkale'ye hayırlı olmasını dileriz."

Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) ait Arpalık Çukur mevkisindeki  500 dönüm arazi üzerine kurulacak OSB'de yürütülen çalışmalara yaklaşık 20 milyon  lira harcandı. Yatırım teşviklerinde 4. bölgede yer alan Kırıkkale'de, Silah  İhtisas OSB'de yatırım yapacak girişimciler, 5. bölge teşvikinden  yararlanabilecek.

Silah İhtisas OSB'de kurulacak tesislerde her türlü silah, uçaksavar,  her çap ve model tabanca, uzun ve kısa namlulu toplar, savunma sanayisine yönelik  yüksek teknolojili dijital ürünler, dürbünler, gece görüş kamera sistemleri,  savunma sanayisine ait donanım, çipler ve yazılımlarla bunlara ait tüm yedek  parçaların imalatı yapılacak.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak