Scholz: Almanya bazı vergi gelirlerini kaybedebilir

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, uluslararası kurumlar vergisi sisteminde köklü bir değişiklik olması konusunda, "Almanya, bazı vergi gelirlerini kaybedebilir” uyarısında bulundu.

28.11.2018 Cuma 17:36

Güncelleme : 29.11.2018 Cuma 10:09

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, Almanya'nın başkenti Berlin'de Humboldt Üniversitesi'nde  yaptığı konuşmada, uluslararası kurumlar vergisi sistemi üzerinde yapılacak köklü  bir değişikliğin Almanya için doğuracağı finansal riskler konusunda  değerlendirmelerde bulundu.

Alman Bakan, zengin ve sanayileşmiş ülkelerin, şirketler tarafından  ödenen kurumlar vergisinin, ürünlerin geliştirildiği ve inovasyonun yapıldığı  yerlerde ödenmesi konusunda aynı fikirde olduğunu söyledi.

Fakat söz konusu yaklaşımın, Hindistan gibi ülkeler tarafından  “Ürünler nerede satılıyorsa vergi orada ödensin” tezinden dolayı kabul  görmediğini belirten Scholz, eğer buna göre uluslararası vergi sisteminde bir  değişiklik olursa Almanya’nın bazı vergi gelirlerini kaybedeceği uyarısında  bulundu.

Scholz, “İlkesel olarak Almanya, vergi sistemindeki değişiklikleri  engellemeyecek. Fakat dünyada vergi hakları konusunda tekrar müzakere etmek  zorundayız. Uluslararası vergi sisteminde köklü bir değişiklik olursa, Almanya  bazı vergi gelirlerini kaybedebilir.” ifadesini kullandı.

AB'deki şirketlerin en azından belli bir asgari vergi oranından  vergilendirilmesinin gerekli olduğunu dile getiren Scholz, şirketlerin karları  için ödeyecekleri vergi için de birliğin bütün ülkelerinde aynı kuralların  geçerli olmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Scholz, AB'de Facebook ve Google gibi dijital şirketlere vergi  uygulanması konusunda kararın aralık ayında verileceğini belirterek, euronun  İngiltere’nin AB’den ayrılmasından sonra daha önemli hale geleceğini savundu.

Scholz, Euro Bölgesi için bir banka mevduat sigorta fonunun uzun  dönemde mümkün olacağını ifade ederek, Avrupa’da savunma sanayinde ortaklıkların  kurulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma