SEC kumarbaz girişimciyi affetmedi

Amerikan SPK’sı, kanser araştırması yapan ilaç şirketine yapılan 1.75 milyon dolar yatırımı, harcayan iş adamını mahkemeye verdi. Suçlamalar büyük…

02.08.2017 Cuma 14:20

Güncelleme : 03.08.2017 Cuma 09:25

Amerikan yatırımcı dünyası biri kendine ait iki kanser araştırma ve ilaç şirketine yatırılan yüzbinlerce doları kendi menfaatlerine harcayan, ‘kumarbaz’ ve ‘dolandırıcı’ olmakla suçlanan iş adamını konuşuyor.

Biyoteknoloji alanında tanınan bir isim olan 48 yaşındaki Patrick Muraca’nın, 15 yatırımcıdan topladığı 1.75 milyon doları, NanoMolecularDX ve MetaboRX adlı şirketlere kullanmak yerine, kumar borcunu ödediği, lüks purolar aldığı, ayrıca nişanlısına ait restoran için harcadığı ileri sürülüyor.

“YATIRIMCILARI ALDATTI”

Hafta başında Massachusetts Eyaleti Bölge Mahkemesi’nde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından Muraca ve şirketleri aleyhine açılan davada ileri sürülen suçlamalar, Patrick Muraca’nın yatırımcıları aldattığı, paranın büyük bir kısmını kişisel harcamaları için kullandığı yönünde. Mahkeme, yatırımcılar tarafından Muraca'nın açtığı ticari hesap ve kişisel hesabına gönderilen para trafiğinin araştırılmasını, suiistimalin nerede ve nasıl yapıldığının ortaya çıkarılmasını istedi.

Davada, Muraca’nın nişanlısı tarafından işletilen restoranının masraflarını ve kirasını ödemek için 45.000 dolardan fazla yatırımcı parası kullandığı belirtildi. Adı skandala karışan restoranın 2017 başında kapandığı öğrenildi.

15 YATIRIMCIDAN 1.75 MİLYON DOLAR

Nuclea Biotechnologies'nin eski CEO'su ve kurucusu Muraca, daha sonra şirketin tüm varlıklarını satın aldı. Nisan ayında NanoMolecular DX'i kuran Muraca, dava dosyasına giren iddiaya göre, henüz hiçbir geliri olmayan iki işletme adına 15 yatırımcıdan yaklaşık 1.75 milyon dolar kaynak sağladı.
Hedefteki isim Patrick Muraca, kendisine yönelik iddiaları yalanlarken, avukatı Anthony Doyle "Patrick Muraca'ya SEC ve ABD Savunma Bürosu tarafından yapılan suçlamalar çok ciddi... Bu nedenle, SEC tarafından getirilen şikayeti inceliyoruz. Savunmamız sonucunda çok farklı gerçekler ortaya çıkacak. Bu konunun hızlı bir şekilde çözülmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

FON KULLANIMI YASAKLANDI

SEC Boston Bölge Ofisi Müdürü Paul Levenson ise, "Yatırımcıları korumak için şikayette bulunduk çünkü, Muraca amacından fazlasıyla saptı" diye konuştu.

Amerikan SPK’sı SEC’in yayınladığı bültene göre, mahkeme kararı ile Muraca artık yatırımcı fonlarından yararlanamayıp, yeni hesaplar açamayacak.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma