Sermaye giriş ve çıkışına kısıtlama yok!

Ekonomi yönetimi, darbe girişiminin etkisini azaltmak için harekete geçti. Sermaye ve emtia giriş çıkışlarını etkileyecek bir kısıtlama gelmeyecek

22.07.2016 Cuma 08:40

Güncelleme : 22.07.2016 Cuma 12:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'cü çetenin darbe girişiminin ekonomiye etkisinin sınırlı kalması için bütün ekibini harekete geçirdi. Cumhurbaşkanlığı ekibi darbe girişimi sonrası 90 ülkede darbe, darbe girişimi ve terör saldırılarının ekonomiye etkisini inceledi. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Türkiye kadar ekonomisi bu kadar hızlı toparlanan başka ülke yok. MGK kararı ile piyasaları etkileyecek, emtia giriş çıkışlarını etkileyecek en ufak bir kısıtlama yok. Darbe girişimi sonrası reformlar hızlanacak. Yapıcı bir şekilde devreye girecek" dedi.

TANKLARA MEYDAN OKUDU

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli de, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye ilişkin yorumlarına tepki göstererek, "Değerlendirmeleri objektif kriterlere dayanmıyor, Türkiye'ye yönelik keyfi yaklaşım ortaya koyuyorlar. Gezi olayları öncesinde de büyüme verileri çok iyiydi, cari açık risk olmaktan çıkmış, yatırımlar artmıştı. Terörist darbe girişimlerinin nedeni ortaya çıkıyor. Türkiye ekonomisi tanklara meydan okudu. Manipülasyonlara da kesinlikle izin verilmeyecek. Kalıcı bir sıkıntı yok" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, OHAL kararından üretim, ihracat ve iş dünyasının olumsuz etkilenmeyeceğini belirterek, "Sermaye hareketlerinin kısıtlanması gibi normal işleyişin dışında kalan hiçbir olağandışı uygulamaya gidilmeyecek. Tıpkı Fransa'da olduğu gibi OHAL uygulaması demokratik standartları düşürmeyecek, huzurun tesisine hizmet edecektir. Ekonomik özgürlükleri koruyan piyasa dostu politikalarımızı kanunlar çerçevesinde hayata geçirmeye bundan sonra da devam edeceğiz" mesajını verdi.

SPEKÜLASYONA İNANMAYIN

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise S&P'nin not düşürmede çok acele ettiğine dikkat çekti. Şimşek, piyasanın spekülasyonlara inanmaması gerektiğini ve piyasa kurallarının dışına çıkmayacaklarını belirterek yatırım iklimini daha da iyileştireceklerini kaydetti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak