`Sermaye Piyasası Mevzuatı üzerinde çalışıyoruz`

Türkiye Sermaye Piyasası Birliği Başkanı Erhan Topaç, sektörün geliştirilmesi ve dönüşümü için Sermaye Piyasası Mevzuatı’nın gözden geçirilmesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

04.02.2019 Cuma 09:25

Güncelleme : 04.02.2019 Cuma 16:59

Türkiye Sermaye Piyasası Birliği Başkanı Erhan Topaç 'Sermaye Piyasasında Gündem' şubat sayısında yaptığı değerlendirmede, "Sermaye piyasalarına gönül vermiş profesyonellerden oluşan bir ekiple tüm mevzuatı gözden geçirerek, teorik alt yapısını ve pratikteki yansımalarını tartışmakta, güncellemekte ve Sermaye Piyasası Kurulu’na sunmak üzere değişiklik taslakları hazırlamaktayız. Bu çalışmamızı en kısa zamanda tamamlayacağız." şeklinde görüş belirtti.

Topaç, ülkemizde ekonomik büyümenin desteklenmesi ve katma değeri yüksek olan finans sektörünün geliştirilmesi amacıyla İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) çalışmalarının devam ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"İstanbul, Z/Yen tarafından açıklanan küresel finans merkezleri endeksinin son raporuna göre 100 merkez arasında 68. sırada yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin kurulması ve konu hakkında inisiyatif sahibi olması sonucu, bu yıldan itibaren İFM çalışmalarının daha da hızlanacağına ve İstanbul’un üst sıralara doğru çıkacağına inanıyoruz. Biz de Birlik olarak Finans Ofisimiz ile yakın temas halindeyiz ve elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar, plan ve projelerin ve bunların sonucunda piyasaya sunduğumuz önerilerin nihai amacı doğrultusunda Türkiye’de sermaye piyasalarını olması gereken noktaya getirmek ve ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak için İFM projesinin öncelikli hedefimiz olduğunu her zaman dile getiriyoruz."


"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi