`Sıfır Atık Projesi`ne ihracatçı desteği

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi"ne katılan ilk ihracatçı birliği olduklarını bildirdi.

26.09.2019 Cuma 11:38

Güncelleme : 27.09.2019 Cuma 10:28

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi yaptığı yazılı açıklamada, atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması yönünde önemli faaliyetleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, en önemli amaçlarının gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak olduğunu vurguladı.

Atık oluşumunda bilinçli davranılmasının, gereksiz atık oluşumunun önlenmesinin kaynakların verimli kullanılması adına hayati öneme sahip olduğuna  işaret eden Eskinazi, şunları kaydetti:

"Oluşan atığın kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımına dönüştürülmesi yönünde birtakım faaliyetleri hayata geçirdik. Birlik hizmet  noktalarında atığın kaynağında ayrıştırılmasına yönelik istasyonlar kurduk ve burada toplanan atıkları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin atık toplamada yetkili  kıldığı firmaya tutanakla periyodik olarak teslim ediyoruz. Sonrasında Entegre  Çevre Bilgi Sistemi'ne verileri giriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla diğer sivil  toplum kuruluşlarına ve ihracatçı firmalarımıza örnek oluyoruz, ihracatçı  firmalarımız da bu projeye katılıyor."

Birlik binasında kullanılan toplantı tüketim malzemelerinde de doğada  çözülebilen ve tamamıyla yerli malı ürünleri tercih ettiklerini belirten Eskinazi, EİB’de kağıtsız ofis yolunda önemli adımlar attıklarını, evrakların  tamamıyla elektronik ortamda oluşturulup elektronik imzayla gönderildiğini kaydetti.
"
En Çok Okunan Haberler

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?