Silah şirketleri kazançlı çıktı

Dünyanın en büyük silah üreticilerinden ABD’li Northrop Grunnman,Raytheon, Rockwell Collins, Boeing ve Lockheed Martin gibi silah devlerinin hisse yükseliş oranları zaman zaman yüzde 20’lere ulaştı.

13.08.2017 Cuma 10:30

Güncelleme : 14.08.2017 Cuma 07:46

Kuzey Kore ve ABD’nin karşılıklı restleşmesinden en çok ABD’li silah şirketleri kazançlı çıktı.

Tarafların söz düellosunda özellikle Northrop Grumman, Raytheon, Rockwell Collins, Boeing ve Lockheed Martin gibi silah devlerinin hisse yükseliş oranları zaman zaman yüzde 20’lere ulaştı.

Dünyanın en büyük silah üreticilerinden ABD’li Northrop Grunnman ülkenin deniz kuvvetleri için yeni çok amaçlı savaş uçağını geliştiriyor. 2025’ten itibaren kullanıma alınması beklenen uçağın tamamen görünmez olması bekleniyor. Uçağın silah sistemlerinde ise geleneksel ısıya duyarlı roketler yerini 30 kW’lık lazer toplarına bırakacak.

Nükleer başlıkları saatte 21 bin kilometre hızla taşıması beklenen yeni nesil hipersonik roketlerin, bir saatten daha kısa bir sürede dünyanın herhangi bir noktasına ulaşacağı belirtiliyor.

Diğer yandan Soğuk Savaş döneminin en gizli silahlarından biri olarak tanımlanan SR 71 (Blackbird) casus uçağının ikinci nesli geliştiriliyor.

Saatteki hızı 6400 km/h (Mach 6) olarak açıklanan SR 72’nin 24 bin metreden uçması bekleniyor. Normal yolcu uçaklarının uçuş yüksekliği 10 bin metre seviyesinde bulunuyor. İlk prototip SR 72’nin 2023’te üretileceği ve kullanıma alınmasının ise 2030’da olacağı belirtiliyor.

ABD ELEKTROMANYETİK VE LAZERLİ SİLAH GELİŞTİRİYOR

Elektromanyetik (EM) silahların barut dönemini bitirip yeni bir dönemi başlatmaları bekleniyor. Bu silahlar ateşleme için barut yerine elektrik mıknatıslarının yarattığı manyetik alanı kullanıyor. Böylece ateşleme kavramı da yerini fırlatmaya bırakıyor. EM’lerin fırlattığı savaş başlığı da geleneksel savaş başlıkları gibi barut veya nükleer içerik barındırmıyor.

Fırlatılan başlık saatte 6000 – 7000 kilometre hıza ulaştığı için hedefte oluşan hasar tamamen kinetik enerji yardımıyla oluyor. Kıyaslama yapma bakımından halen kullanımda olan patlayıcı içeren bir Tomahawk füzesinin ulaştığı en yüksek hız saatte 880 km seviyesinde.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma