Şimşek ve Çetinkaya Londra`da yatırımcıya güven verdi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya Londra`da yatırımcılarla yaptığı görüşmelerde TCMB`nin TL`yi savunmak için gereken özgürlüğe sahip olduğunu vurguladı.

30.05.2018 Cuma 09:48

Güncelleme : 30.05.2018 Cuma 10:36

Toplantılara katılan yatırımcıların verdiği bilgiye göre iki yetkili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki hafta önce Londra'da yatırımcılara yaptığı açıklamaların yarattığı gerilimi düşürmeye yönelik açıklamalarda bulundu. 
 
Dünkü toplantıya katılan fon yöneticileri Şimşek ve Çetinkaya'nın mesajlarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) gelen hamleler gibi yatıştırıcı olduğunu belirttiler. 
 
Toplantıya katılan adının açıklanmasını istemeyen bir fon yöneticisi, "Verdikleri mesaj geçen hafta Erdoğan'dan aldığımızdan kesinlikle daha farklıydı" dedi. 
 
Aynı yatırımcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kararların hepsine Erdoğan'ın ya doğrudan ya da 'TL'yi tekrar kontrol altına almak için ne gerekiyorsa yapın' diyerek onay verdiğine inanmamız gerekiyor." 
 
Fon yöneticilerinin verdiği bilgiye göre Bank of America Merrill Lynch'in Londra ofisinde dün en az beş toplantı düzenlendi. Toplantılar sakin bir ortamda geçti. 
 
Şimşek ve Çetinkaya, yatırımcıların Erdoğan'ın önceki sert mesajları hakkındaki sorularına cumhurbaşkanının "seçim üslubunda" olduğu cevabını verdi. İki yetkili ayrıca Erdoğan'ın pragmatik olduğunu ve "yönetim içinde yapılması gerekenler konusunda bir anlayışın" var olduğunu ifade etti. 
 
Kaynaklar ana konulardan birinin de merkez bankasının faiz çerçevesinde sadeleşme olduğunu ifade ettiler. 
 
Adının açıklanmasını istemeyen diğer bir fon yöneticisi, "Sonuç olarak faizleri yükselttiler, enflasyonda kötü bir rakam gelirse, ki merkez bankasının bir sonraki toplantısından önce geleceğini düşünüyorum, faizleri tekrar artırmaya hazırlıklılar"dedi. 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak