Singapur Borsası, Londra gemicilik borsası için teklif verdi

Singapore Exhange- SGX. Londra’daki yaklaşık 272 yıllık gemicilik borsası Baltic Exchange’i satın almak için teklifte bulunduğunu açıkladı.

26.02.2016 Cuma 10:05

Güncelleme : 26.02.2016 Cuma 14:48

Singapur Borsası (Singapore Exhange- SGX) Londra’daki  yaklaşık 272 yıllık gemicilik borsası Baltic Exchange’i satın almak için teklifte  bulunduğunu açıkladı.

SGX’ten yapılan açıklamada Londra merkezli uluslararası gemicilik  borsası Baltic Exhange’in satın alınması için tek taraflı ve bağlayıcılığı  olmayan bir teklif verildiği belirtildi.

Londra’daki Baltic Exchange yatırımcılara uluslararası navlun nakliye  ücretleri için Benchmark (kıyaslama değeri) verileri sağlıyor.

Londra’daki gemicilik borsası 18.yüzyılda tahıl taşıyan gemi  sahiplerinin yüklerinin maliyetlerini belirlemek ve kıyaslamak istemesiyle ortaya  çıktı.

O dönem Baltık ülkelerinden ağırlıklı olarak mum ve sabun gibi  ürünlerin İngiltere’ye taşınması sebebiyle borsanın adı “Baltic Exhange” olarak  kaldı.

Bu hafta içerisinde Londra Borsası (LSE) ve Alman Deutsche Börse,  "potansiyel birleşme" görüşmelerinin yürütüldüğünü açıklamıştı.

Deutsche Börse’den bugün yapılan açıklamada ise ana maddeler üzerinde  anlaşma sağlandığı belirtilerek, kurulacak yeni şirketin merkezinin Londra’da  bulunacağı ancak şirket fonksiyonlarının etkin dağılımıyla hem Londra’da hem de  Frankfurt’ta birer genel merkez olacağı kaydedildi.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak