Şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek başladı

Borsa İstanbul A.Ş. ve Koç Üniversitesi tarafından geliştirilen "Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı"nın ikincisi başladı.

25.01.2019 Cuma 15:52

Güncelleme : 25.01.2019 Cuma 15:53

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul ve Koç  Üniversitesi iş birliği ile geliştirilen Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı'nın (BISTEP)  ikincisi farklı şehirlerden  gelen 13 şirketin üst düzey yöneticilerinin katılımı ile başladı.

BISTEP ile şirketlerin kurumsallaşma süreçlerine katkıda bulunulması  ve bu vesile ile de şirketlerin ömürlerinin uzatılması amaçlanıyor.  Kurumsallaşmasını tamamlamış güçlü şirketlerin ise orta vadede ülkemiz  ekonomisinin belkemiğini oluşturması bekleniyor.

Diğer yandan, ülkede sermaye piyasalarından bir finansman kaynağı  olarak yeteri kadar faydalanamıyor. BISTEP ile birlikte şirketler, sermaye  piyasalarını Borsa İstanbul gibi doğrudan ilgili kurumlarından öğrenme fırsatı da  bulacak.

Toplam 13 gün ve 108 saatlik seminerlerden oluşan BISTEP Programı  tasarlanırken, üst düzey yönetici bakış açısından yaklaşılmış ve yöneticilerin  insan kaynakları, finans, ekonomi, hukuk, strateji gibi temel alanlardaki  yenilikleri öğrenmelerine imkân tanıyan ve aynı zamanda dijitalleşme, inovasyon,  dönüşüm ve değişim liderliği gibi güncel konuları da bulabilecekleri bir içerik  oluşturuldu.

Sermaye piyasaları modülü ise Borsa İstanbul’un yanı sıra  aracı kurumlar, bağımsız denetim firmaları ve hukuk firmalarından oluşan program  ortakları tarafından anlatılıyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma