`Sırlarımızı vermeye hazırız`

Bridgewater Associates kurucusu Ray Dalio, 42 yıllık yönetim sırlarını diğer şirketlerle paylaşacaklarını söyledi.

18.09.2017 Cuma 11:30

Güncelleme : 19.09.2017 Cuma 09:42

42 yıldır yabancı hükümetlere, merkez bankalarına, vakıf ve fonlara yatırım danışmanlığı hizmeti veren dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater Associates'in kurucusu Ray Dalio, şirketinin yönetim sistemi ve kurumsal kültür yapısını dünyayla paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Bloomberg International'a konuşan Dalio, sahip oldukları algoritmaları diğer firmalarla paylaşabileceklerini ancak bunun ne şekilde olacağını belirlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Silikon Vadisi'nde kendilerine ait fikirleri uygulamaya sokmak isteyen birçok firma olduğunu söyleyen Dalio, ilk açıklamanın en erken 18 ay sonra yapılacağını belirterek bu şirketlerin isimlerini vermedi. Ünlü yatırımcı, sırlarını diğer şirketlerle paylaşmanın para getirecek bir iş modeli olmayacağını da sözlerine ekledi.

Birçok şirketin çalışanlarının özgürce konuşmasına izin vermediğini, karar alma sürecinin ise duygular ya iç politikalarla yönetildiğini söyleyen Dalio, bu şirketleri "yalancı" ve "işlevsiz" olmakla suçladı. Dalio, Twitter ve Netflix'i ise hayran olduğu iki şirket olarak adlandırdı.

Dalio, çalışanları arasındaki iletişiminin kaydedildiği, daha tecrübesiz çalışanların, tecrübeli mesai arkadaşlarını eleştirmeye izin verildiği sistemin başarı getirdiğini söyledi.

68 yaşındaki iş adamı, bu ay yayınlanan "Principles" (Prensipler) adlı kitabında da ABD'li yazar Joseph Campbell'ın karşılaştırmalı mitoloji çalışmalarından ilham aldığını söyledi.

Bütün dünya mitolojilerinin karşılaştırmalı olarak incelenmesi gerektiğini savunan Campbell'a göre sıradan bir insanı "kahraman" yapan 3 aşama vardır. "Macera" dürtüsüyle "Evden/toplumdan ayrılma", çeşitli denemelerden sonra gelen "Zafer" ve "Kendini kabul ettirme". Bu vesileyle kahramana dönüşmüş kişinin yeniden eve dönmesi ve "topluma entegre olması".

"
En Çok Okunan Haberler

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?