SocGen`in TL`de beklentisi yukarı yönlü

Societe Generale, gelişen ülke paralarında yönün yukarı olduğunu, en fazla yükselişi ise TL, rand ve Meksika pesosunda beklediğini kaydetti.

11.09.2017 Cuma 08:10

Güncelleme : 11.09.2017 Cuma 13:57

Aralarında Jason Daw'ın da bulunduğu Societe Generale stratejistlerinin kaleme aldığı bir rapora göre ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yavaş sıkılaştırma süreci, Çin'in ekonomik büyümesindeki kısa vadeli istikrar, azalan volatilite ve güçlü temel göstergeler, gelişen piyasa paraları için destekleyici unsurlar arasında bulunuyor.

Gelişmiş piyasalardaki sıkılaştırmacı politikanın gelişen piyasa carry trade'i için negatif büyüme şoklarından daha az bir risk oluşturduğu belirtilen raporda, Çin'in büyümesinin yıl sonuna doğru yavaşlaması durumunda gelişen piyasaların hikayesinin tekrar değerlendirileceğinin altı çizildi.

Raporda, Fed'in 2004 – 2008 sıkılaştırma sürecinin gelişen piyasa paraları ve diğer riskli varlıkların büyüme dinamikleri destekleyici olduğu sürece iyi performans gösterebileceğini gösterdiği ifade edilen kurum raporunda, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) ve Latin Amerika'nın (LATAM) Asya merkez bankalarının zayıf dolar ortamında paralarının değer kazanmasını büyük bir ihtimalle sınırlaması olasılığı nedeniyle Asya'dan daha iyi performans göstereceği söylendi.

SocGen'in en fazla yukarı yönlü beklenti içerisinde olduğu paralar Türk Lirası, Güney Afrika Randı, ve Meksika Pesosu. Endonezya Rupisi, Brezilya Reali ve Rus Rublesi gibi diğer yüksek faiz sunan paralar ise bankaya göre daha az cazip.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak