SPK Başkanvekili Genç görevinden ayrıldı

09.02.2015 Cuma 16:57

Güncelleme : 09.02.2015 Cuma 16:59

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanvekili Prof. Dr.  Nurullah Genç milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

 



SPK yetkililerinden edinilen bilgiye göre Genç, 2015 yılı Milletvekili  Genel Seçimi'nde, İstanbul 1. Bölgeden milletvekili aday adayı olmak üzere  görevinden ayrılmak için dilekçe verdi. Geçen hafta SPK'da Genç için veda yemeği  verildiğini ifade eden yetkililer, Genç'in emeklilik dilekçesi verdiğini dile  getirdi.

 

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Nurullah  Genç, Kurul'daki görevinden emeklilik dilekçesi vererek ayrıldığını doğrulayarak,  AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağını, vatana ve millete TBMM çatısı  altında hizmet etmek için böyle bir karar aldığını ifade etti. Genç, yarından  itibaren emeklilik dilekçesinin işleme konulacağını, daha sonra da aday adaylığı  için gerekli başvuruyu yapacağını kaydetti.

 

SPK Başkanvekilliği görevini 31 Aralık 2012 tarihinden bu yana  sürdüren Genç, evli ve dört çocuk babası. Üç roman, 18 şiir kitabı ve altı  mesleki yayını bulunan Genç'in, şiir ve fotoğrafçılık alanında ödülleri de  bulunuyor.

 

1960 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde doğan Genç, Atatürk  Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Yönetim ve  Organizasyon alanında çalışan Genç, 1990'da doktor, 1995'te doçent, 2001 yılında  profesör oldu. Çok sayıda işletmenin reorganizasyonunu gerçekleştiren ve  stratejik planını yapan Genç, aile işletmelerine ortaklık bilinci ve yapısı  hususunda hizmet verdi, aile anayasaları hazırladı. Genç 31 Aralık 2012 tarihinde  Sermaye Piyasası Kurul Üyeliğine atandı.

 

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma