SPK ile AFSA arasında iş birliği mutabakatı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Astana Finansal Hizmetler Otoritesi (AFSA) arasında, çözüm ortaklığını öngören iş birliği mutabakatı (MoU) imzalandı.

29.03.2019 Cuma 11:45

Güncelleme : 30.03.2019 Cuma 11:14

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) İstanbul ofisinde gerçekleştirilen törende, mutabakat metnine  Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile Astana Finansal  Hizmetler Otoritesi (AFSA) Üst Yönetici (CEO) Vekili Mukhtar Bubeyev imza attı.  Mutabakatla, iki ülke arasında bilgi alışverişi, teknik iş birliği ve her iki  ülkede sermaye piyasalarının büyütülmesi amaçlanıyor.

İmza töreninde verilen bilgilere göre, mutabakat, her iki kurum için  sınır ötesi grup faaliyetlerinin denetimini kolaylaştırmaya, finansal hizmetler  ile ilgili yasal düzenlemeler ve uygulamalar konusunda karşılıklı görüş  alışverişi ve tecrübe paylaşımının geliştirilmesine yönelik önemli bir adım  olarak değerlendiriliyor.

İŞ BİRLİKLERİ DEVAM EDECEK

SPK Başkanı Taşkesenlioğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, kurum  olarak dış ilişkilere önem verdiklerini belirterek, iki ülke arasındaki tarihi  bağlar ve ortak ilgi alanları dikkate alındığında AFSA ile ikili bir iş birliği  platformu oluşturmanın ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

Taşkesenlioğlu ayrıca, Kazakistan ile imzaladıkları bu mutabakatın bu  yönde yapılmış 36. mutabakat olduğunu ifade ederek, yeni iş birlikleri yapmaya  devam edeceklerini kaydetti.

Taşkesenlioğlu ve Bubeyev, imzaların ardından birbirlerine kendi  ülkelerinin değerlerini anlatan hediye takdiminde bulundular.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma