SPK milyonlarca liralık ceza yağdırdı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), hissesinde fiyat hakkında yanıltıcı izlenim uyandırılması nedeniyle bazı şirket ve kişilere ceza kesti. Kurul, Çemaş Döküm Sanayii AŞ (CEMAS) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda Emre Aydın adlı kişiye 10 milyon 587 bin 904,62 lira başta olmak üzere 7 kişiye ve 2 tüzel kişiye toplam 13 milyon 605 bin 732,8 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

10.01.2020 Cuma 10:20

Güncelleme : 10.01.2020 Cuma 16:45

SPK haftalık bültenine göre, kurul Aksa Akrilik Kimya Sanayii'nin 138  milyon 750 bin lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu, Suvla  Şarapları Tarım Sanayi ve Ticaret'in 11 milyon lira, Türk Telekom'un 1 milyar  lira, VakıfBank'ın 5 milyar dolar tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu   onayladı.

MİLYON TL'LİK CEZALAR KESİLDİ

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığında gerçekleştirilen işlemler  sonucunda 1 kişiye 38 bin 308 lira Gediz Ambalaj Sanayi ve Ticaret  pay  piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme  sonucunda 1 kişiye 51 bin 956,66 lira, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  pay  piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme  sonucunda 2 kişiye toplam 642 bin 700,82 lira idari para cezası uygulanmasını  kararlaştıran SPK, 15 internet sitesine erişimin engellenmesi için  gerekli  hukuki işlemlerin yapılmasına hükmetti.

Kurul,  payları Borsa İstanbul AŞ Yıldız Pazar ve Ana Pazar’da işlem  gören halka açık ortaklıkların  sistemik önemlerine göre piyasa değerleri ve  fiili dolaşımdaki paylarının piyasa değerleri dikkate alınarak 2020 yılı için  dahil oldukları grupları da belirledi.
 
 
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak