SPK ve EBRD`den ortak proje

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından "Kurumsal Yönetim İlkelerinin Uygulanmasında SPK`ya Destek" konulu bir proje başlatıldı.

06.01.2016 Cuma 12:24

Güncelleme : 06.01.2016 Cuma 14:10

SPK tarafından yapılan açıklamada, EBRD ile kurumsal yönetim alanında iş birliğine yönelik "Kurumsal Yönetim İlkelerinin Uygulanmasında SPK'ya Destek" projesinin başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, projeyle Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin kurumsal yönetime ilişkin zorunlu düzenlemeleri etkin biçimde uygulaması, bu uygulamanın SPK tarafından etkin gözetimi ve zorunlu olmayan ilkelere dair raporlamanın iyileştirilmesi yoluyla borsa şirketlerinin kurumsal yönetim uygulamalarının geliştirilmesinin amaçlandığı aktarıldı.

Proje faaliyetlerinin SPK ve EBRD'nin yanı sıra Danışman Nestor Advisors ve Ünsal Gündüz Avukatlık Ortaklığı ile iş birliği içinde 12 ay süreyle yürütüleceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Proje kapsamında, borsa şirketlerinin kurumsal yönetim yapısı ve uygulamaları gözden geçirilerek, şirketlerin kuralları uygulamasını kolaylaştıracak uygulama rehberleri, kitapçık ve şablonların hazırlanması planlamaktadır. Diğer taraftan, SPK'nın borsa şirketlerinin kurumsal yönetim uygulamalarını gözetim sisteminin etkinliğinin artırılması için de çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca, zorunlu kuralların uygulanması bağlamında, borsa şirketleri tarafından sorunlu olduğu değerlendirilen konularda da şirketlere eğitim programları gerçekleştirilecektir."

 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü