SPK`dan Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği`nde değişiklik

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yatırım fonlarına ilişkin esasların belirlendiği tebliğinde değişikliğe gitti. Yeni tebliğde fon türleri bazında uygulanacak azami fon toplam gider oranları değiştirildi.

02.01.2019 Cuma 11:19

Güncelleme : 03.01.2019 Cuma 16:29

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik  içeren yeni tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe  girdi.

Yapılan değişiklik kapsamında, "Fon toplam değerinin en fazla yüzde  20'si Takasbank Para Piyasası ve yurt içi organize para piyasası işlemlerinden  oluşur. Para piyasası fonları ve değişken fonlar için bu fıkradaki sınırlama  uygulanmaz" maddesinden, "Para piyasası fonları ve değişken fonlar için bu  fıkradaki sınırlama uygulanmaz" ifadesi çıkarıldı.

Tebliğin garantili ve koruma amaçlı fonlar bölümünde yer alan maddede  de değişiklik yapılırken, yeni madde şu şekilde yer aldı:

"Özel sektör borçlanma araçlarına yatırım yapan garantili ve koruma  amaçlı fonların katılma payı satışında, yatırımcılardan yatırımcı bilgi formunun  okunup anlaşıldığı ve risklerin algılandığı bilgisini de içeren yazılı veya  elektronik ortamda pay alım talimatları alınır."

Yeni tebliğe ayrıca, geçici bir madde de eklendi. Böylece, para  piyasası fonları ve değişken fonlar için vadeli olarak yapılan Takasbank Para  Piyasası ve yurt içi organize para piyasası işlemlerinin oranının tebliğde  belirlenen oranı aşması halinde, anılan işlemlerin vade sonuna kadar söz konusu  aşımı, tebliğe aykırılık olarak değerlendirilmeyecek.

Öte yandan yeni tebliğde fon türleri bazında uygulanacak azami fon  toplam gider oranları da değiştirildi.

"
En Çok Okunan Haberler

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?