SRC belgesi artık e-Devlet`te

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ticari araç sürücülerinin kimi zaman 45 güne kadar uzayabilen SRC belgesi alma işleminin artık e-Devlet Kapısı`ndan 5 dakikada gerçekleştirildiğini belirterek, "SRC belgesi alma ücreti de 40 liradan 20 liraya düşürüldü." dedi.

09.01.2018 Cuma 13:59

Güncelleme : 09.01.2018 Cuma 15:26

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticari araç  sürücülerin almak zorunda oldukları SRC belgesine ilişkin yeni uygulamayı  anlattı.

Bakanlık ile Gazi Üniversitesi arasında 23 Temmuz 2010'da yapılan  protokolün, karşılıklı mutabakatla iptal edildiğini anlatan Arslan, SRC  belgesiyle mevcut mesleki yeterlilik belgelerinin "doğrulanabilir belge" olarak  düzenlenmesinin 8 Ocak itibarıyla e-Devlet Kapısı'ndan yapılmaya başlandığını  bildirdi.

Arslan, ilk kez başvuracak vatandaşların e-Devlet'e girerek SRC  başvurusu yapabileceğini, 40 liradan 20 liraya düşürülen SRC belgesi ücretinin  ödenmesinin ardından da sistem tarafından hazırlanan belgelerin çıktısının  alınarak kullanılabileceğini söyledi.

Mevcut 3 milyon SRC belgesi sahibinin, ücretsiz olarak istedikleri  zaman, barkodlu belgeyi de e-Devlet'ten alabileceklerini vurgulayan Arslan, "Gazi  Üniversitesine başvurup da SRC kartını alamayanlar da e-Devlet'ten başvurusunu  yaparak belgelerini alabilirler." diye konuştu.

"YILLIK 4 MİLYON LİRALIK TASARRUF"

Söz konusu uygulamayla istenilen evrakların merkeze gönderilmesi,  değerlendirilmesi, kart basımı ve tekrar vatandaşa gönderilmesi için yaklaşık 45  güne kadar uzayabilen işlem süresini çok kısalttıklarını belirten Arslan,  "Başvuru sahibi, 5 dakika gibi çok kısa sürede işlemlerini yapıp, ücretini  ödeyerek kartının doğrulanabilir çıktısını alabilecek." ifadesini kullandı.

Bu hizmetle geçerli mesleki yeterlilik belgesi (ODY-ÜDY) olan yaklaşık  3 milyon kişinin, istediği zaman kartının doğrulanabilir belgesini  oluşturabileceğine dikkati çeken Arslan, böylece yıllık 3 milyon liralık posta  maliyeti, 1 milyon liralık kart basım maliyeti de dahil, toplamda 4 milyon  liralık tasarruf sağlanacağını bildirdi.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü