Sterlin faiz kararı ardından düşüşe geçti!

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası`nın faizi değiştirmeme yönünde aldığı kararın ardından 16 önemli paranın 2`si dışında tamamı karşısında değer kaybetti.

04.02.2016 Cuma 16:13

Güncelleme : 04.02.2016 Cuma 17:20

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) para politikasına geçtiğimiz altı ay boyunca muhalif görüşe sahip tek kişi olan Ian McCafferty'nin, faiz artırımı çağrısından vazgeçmesi ve yetkililerin büyüme ve enflasyon tahminlerini azaltması ardından düştü.

Sterlin, Para Politikası Kurulu'nun (MPC) dokuza sıfır oyla faizleri rekor düşük seviye olan yüzde 0.5 düzeyinde tutma kararı ardından, 16 önemli paranın ikisi dışında tamamı karşısında değer kaybetti. Söz konusu karar, enflasyonun yıl sonuna kadar yüzde 1'in altında seyredeceği gibi bir dzi ekonomik tahmini de beraberinde getirdi.

BOE yetkilileri, sterlindeki son düşüşün, İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği referandumuna ilişkin riskleri yansıtabileceğini ifade etti. Sterlin, BOE Başkanı Mark Carney'nin “tüm MPC, gelecek faiz hamlesinin yukarı yönlü olacağını düşünüyor” şeklindeki ifadesi ardından, dolar karşısındaki kayıplarını sildi.

Londra'da Deutshce Bank AG döviz stratejisti Daniel Brehon, “BOE dış risklerin ve güçlüklerin yaklaştığını görüyor ve bu sürüklenmeyi dengeleyebilmek için büyük bir ihtimalle faizleri uzun bir süre düşük tutacak” dedi. Brehon, Deutsche Bank'ın sterlinde aşağı yönlü beklentisini koruduğunu belirtti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma