`Suriye dışında kimse DEAŞ petrolü almıyor`

Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı İkbal "Suriye rejimi dışında hiçbir ülkeden bir kurum veya resmi bir oluşum DEAŞ`tan petrol almıyor" Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Giuli "Petrol trafiği küçük çaplı yerel kaçakçılar tarafından yürütülüyor" dedi.

05.12.2015 Cuma 11:42

Güncelleme : 07.12.2015 Cuma 08:58

Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı Zübeyir İkbal, Suriye rejimi dışında hiçbir ülkeden bir kurumun veya resmi bir oluşumun DAEŞ'ten petrol almadığını söyledi.

İkbal, Rusya'nın ortaya attığı "Türkiye DAEŞ petrolünü satın alıyor" iddialarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın ortaya attığı iddiaların doğruluğunun kanıtlanmadığını ve benzeri birçok doğrulanmamış dedikodunun bulunduğunu belirten İkbal, "Suriye rejimi dışında hiçbir ülkeden bir kurum veya resmi bir oluşum DEAŞ'ten petrol almıyor" dedi.

İkbal, kaçakçıların petrol ürünlerini sınır ötesine taşıma durumunun yeni bir şey olmadığını vurgulayarak, "Petrol ürünleri Irak ve İran gibi ülkelerden yıllardır kaçırılıyor" ifadesini kullandı.

Brüksel'deki Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Marco Giuli, petrol kaçakçılığından kazanılan paranın DAEŞ'in önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu dile getirdi.

Rusya ve ABD'nin son dönemde petrol tankerlerini hedef aldığına dikkati çeken Giuli, "Petrol trafiği küçük çaplı yerel kaçakçılar tarafından yürütülüyor. Bunun belirli bir hükümet tarafından değil tüm aktörlerin çabalarıyla sınırların korunarak engelleneceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak