`Suriye ve Rusya en önemli risk`

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, olan Rusya ile diplomatik yollarla gerilimin düşürülmesini umduklarını söyledi.

15.01.2016 Cuma 09:53

Güncelleme : 15.01.2016 Cuma 14:17

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’nin bölgesinde yaşanan gerilimleri değerlendirerek “Tüm ağırlığıyla hissettiğimiz Suriye’deki iç savaşın, Rusya’nın da dahil olmasıyla bölgesel bir kimlik kazanması, önümüzdeki döneme ilişkin en önemli risklerin başında geliyor” diye konuştu.

Bizden Haberler Dergisi’nde yer alan yazıya göre Koç, önemli bir ticari partner olan Rusya ile diplomatik yollarla gerilimin düşürülmesini umduklarını söyledi. Koç, İran’a yönelik yaptırımların kaldırılması yönündeki adımlar sonrası İran’ın bölgedeki ekonomik ve politik gücünün daha da artacağının aşikâr olduğunu vurgulayarak “Bunun yaratacağı fırsatları ve jeopolitik riskleri çok iyi izlememiz gerekiyor” dedi. Koç, küresel krizin üzerinden 7 yıl geçmiş olmasına rağmen yaraların hâlâ sarılamadığına dikkat çekerek; “Dünyanın birçok bölgesinde yatırımlar ve büyüme, kriz öncesi seviyelerinin çok altında. FED’in faiz artırma kararı, belirsizlik yaratan bir faktörü ortadan kaldırdı. Ancak, bence verdiği en olumlu mesaj, dünyanın en büyük ekonomisinin artık hasta yatağından kalktığıdır” ifadesini kullandı.

YAVAŞ DA OLSA BÜYÜME SÜRECEK

Avrupa’da 2014 sonlarında başlayan büyümenin, yavaş da olsa devam etmesi gerektiğini kaydeden Koç, bu durumun 2016’da da devam etmesini beklediğini belirtti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum