Suudi Arabistan`dan petrol çağrısı

Suudi Arabistan hükümeti, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) dışında kalan, Rusya önderliğindeki bazı petrol üreticisi ülkelerden oluşan "OPEC" grubuna, üretimlerini azaltma kararına uyma çağrısında bulundu.

13.05.2020 Cuma 11:51

Güncelleme : 14.05.2020 Cuma 09:03

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, hükümetten  yapılan yazılı açıklamada, petrol üretimini azaltma kararına uyulması ve üretimin  daha da düşürülmesine yönelik adımların, küresel petrol piyasaları için istenen  dengenin yeniden sağlanmasına katkıda bulunduğu belirtildi.

Suudi Arabistan'ın küresel petrol piyasasındaki istikrarı desteklemeye  kararlı olduğu ifade edilen açıklamada, bu bağlamda Riyad yönetiminin, pazartesi  günü anlaşmada belirlenen azaltma oranına ek olarak petrol üretimini günde 1  milyon varil daha düşüreceğini açıkladığına işaret edildi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı pazartesi günü, haziran ayının  başındaki gönüllü indirimin uygulanmaya başlamasıyla ülkenin petrol üretiminin  günlük 7,5 milyon varil olacağını belirtmişti.

Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC ve Rusya'nın başını çektiği OPEC   ülkeleri, 1 Mayıs'tan itibaren günlük ham petrol üretimlerini 9,7 milyon varil  azaltma kararını uygulamaya başlamıştı.

Petrol fiyatları, 1 Mayıs'ta başlanan kesintilere ek olarak Suudi  Arabistan’ın üretimini 1 milyon varil azaltacağını ve diğer bazı üreticilerin de  benzer kesintilere gideceklerini açıklamalarıyla az da olsa toparlanma eğilimi  göstermişti.

Dünya genelinde ülkelerin, corona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele  tedbirlerini gevşeterek ekonomilerini canlandırmaya çalışmaları da fiyatları  destekleyici etki oluşturmuştu.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak