Taşerona müjde!

Kamu kurum ve kuruluşlarında asıl ve yardımcı işlerde çalışan 740 bin taşeron işçiye kadro çalışmaları sürüyor. Taşeron işçilere `memurluk` formülü de masada.

11.06.2016 Cuma 11:23

Güncelleme : 13.06.2016 Cuma 09:23

Kamu kurum ve kuruluşlarında asıl ve yardımcı işlerde çalışan 740 bin taşeron işçiye kadro çalışmaları sürüyor. Taşeron işçilere 'memurluk' formülü de masada. Memur- Sen, Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret ederek, taşeron işçilere özel statü değil, kadro talebinde bulundu. Memur-Sen heyeti bu işçilere özel statü yerine 'memur' ya da 'işçi' kadrosu verilmesini talep etti.

Başbakan Yıldırım ise talepleri not etti. Çankaya Köşkü'nde Memur-Sen heyetini kabul eden Başbakan Yıldırım, sendikanın 21'inci kuruluş yıldönümünü tebrik etti. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, sendikanın taleplerini iletirken, 4B'liler, 4C'liler, vekil ebe, hemşire ve imamlar, memur işi yapan üniversiteli işçiler başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya alınmasını istedi.

Takvim'de de yer alan habere göre, taşeron işçilere kadro konusunun da gündeme geldiği ziyarette, Memur-Sen heyeti bu işçilere özel statü yerine 'memur' ya da 'işçi' kadrosu verilmesini talep etti. Yalçın, taşeron işçiler için başlatılan çalışmadan dolayı memnuniyetlerini dile getirirken; "Bu çalışmayı olumlu buluyoruz. Ancak, özel statü yerine 4/A ya da 4/D olmalı" dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak