TCMB, Disiplin Yönetmeliği`nde değişikliğe gitti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

17.03.2020 Cuma 09:25

Güncelleme : 17.03.2020 Cuma 16:43

Yapılan değişikliklere göre, yönetmelikte geçen ve daha önce ''Genel Müdürlükler ile İstanbul Merkez Bankacılığı Araştırma ve Eğitim Merkezi'' şeklinde tanımlanan ''birim'' ifadesinin karşılığı, ''Genel Müdürlükler'' olarak  belirlendi.

Aynı şekilde, tanımlar bölümünde ''personele aylık dışında yapılan  ödeme'' ifadesinin karşılığı değiştirilerek ''ödenek'' yerine ''pozisyon  tazminatı'' kullanıldı. Bu doğrultuda yönetmelikte geçen ''ödenek'' ifadeleri de ''pozisyon tazminatı'' olarak değiştirildi.

Yönetmelikte disiplin kurulunun oluşumu ve çalışma usulü bölümünde yer  alan maddede, ''Baş Hukuk Müşaviri ve Hukuk İşleri Genel Müdürü'' ibaresi ''Hukuk  Genel Müdürü'', ''Personel Yönetimi Müdürü'' ibaresi de ''disiplin işleriyle  görevli müdür'' şeklinde yeniden düzenlendi.

Böylece ilgili madde, yeni yönetmelikte şu şekilde yer aldı:

"Disiplin Kurulu, yönetmelikte öngörülen disiplin cezaları ile  disiplin cezalarına itiraz hallerinde, bu itirazı görüşmek üzere personel işleriyle görevli başkan yardımcısının, bulunmaması halinde başkan tarafından  görevlendirilecek diğer bir başkan yardımcısının başkanlığında, hukuk genel müdürü veya yerine görevlendirilecek bir hukuk müşaviri, insan kaynakları genel  müdürü, insan kaynakları genel müdür yardımcısı veya disiplin işleriyle görevli müdür ve yönetim komitesinin üç yıl için belirleyeceği üç üye olmak üzere yedi  kişiden oluşur. Yönetim komitesince belirlenen disiplin kurulu üyeleri görev  süreleri dolduktan sonra yeniden görevlendirilebilir.''

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı