`TCMB faizi değiştirmekte çekingen davranacak`

BofA ML TCMB`nin politika faizini değiştirmekte çekingen davranacağını öngördü. Bu çerçevede TCMB`nin 2016`da politika faizini sadece 50 puan artırmasını beklediğini belirterek politika faizi tahminini yüzde 9,50`den 8,0`a indirdi.

06.01.2016 Cuma 13:42

Güncelleme : 06.01.2016 Cuma 16:56

BofA ML, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti, politika faizi beklentisini düşürdü. Bank of America Merrill Lynch, Türkiye için 2016 yıl sonu enflasyon
tahminini yükseltirken, 2016 için politika faizi beklentisini ise aşağı yönlü revize etti.

BofA ML'nin Türker Hamzaoğlu imzası ile yayınladığı raporda, Türkiye'nin sürekli olarak yıl sonu enflasyon hedeflerini kaçırdığı belirtilirken, TCMB'nin sürekli olarak tek seferlik faktörleri neden gösterdiğine dikkat çekti. Geçtiğimiz 3-5 yılda enflasyonun ortalama yüzde 8,0 ve son 10 yılda ortayama yüzde 8,3 olduğunuhatırlatan BofA ML, gelecek 5-10 yılda bunda bir değişiklik olacağına dair bir işaret görmediklerini vurguladı.

BofA ML, TCMB'nin yaptığı gibi asgari ücretteki keskin artışın enflasyona etkisini küçümsemediklerini belirtirken, 2016 sonu enflasyon tahminini yüzde 8,5'ten 9,0'a çıkardı. 

TCMB'nin 2016 yılı politika faizi politikasına ilişkin beklentilerini de revize eden BofA ML, Davutoğlu hükümetinin teknokratları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi ekibi arasındaki görüş varlıklarının yarattığı siyasi baskı ortamında TCMB'nin politika faizini değiştirmekte çekingen davranacağını öngördü. BofA ML bu çerçevede TCMB'nin 2016'da politika faizini sadece 50 puan artırmasını beklediğini belirterek politika faizi tahminini yüzde 9,50'den 8,0'a indirdi.

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?