TEB Arval filo yönetimini dijital ortama taşıdı

Operasyonel kiralama sektöründe teknolojiye olan ihtiyaç artıyor. TEB Arval, dijital çözümleriyle bu tip kurumsal ihtiyaçlara karşılık veriyor.

23.03.2015 Cuma 08:48

Güncelleme : 23.03.2015 Cuma 11:29

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de araç filo kiralama yöntemi şirketler tarafından daha çok tercih edilirken, genişleyen filoların yönetimi ve masrafların takibi bir hayli zorlaşıyor. TEB Arval, sürekli artan bu ihtiyacı TEB Arval Smart Experience teknoloji çözümü ile karşılıyor. Filo yöneticilerine kolaylık sağlayacak uygulamalar, sosyal ağlar ve iletişim araçlarından oluşan TEB Arval Smart Experience, sürücülerin kurallara uymasını ve trafik kazalarının önlenmesini hedefleyen bir oyunu da içeriyor.

TEB Arval Smart Experience portföyünde filo yöneticilerinin, ihtiyaç duydukları tüm bilgilere erişebilmelerini sağlayan, otomotiv dünyasına dair haberler ve sürücülerin işlerini kolaylaştıracak belgeleri içeren TEB Arval Connect internet sitesi yer alıyor. Çözümün bir parçası olan TEB Arval Fleet View platformu ise, harcamaları, egzoz emisyon miktarları ve kontrat süresi olmak üzere filodaki araçların performans ve çevresel etkilerinin anlık olarak takip edilebilmesini sağlıyor.

TEB Arval Mobile + ise, filo araçlarını kullanan sürücülerin servis noktalarının coğrafi konumları ve en yakın anlaşmalı servis noktaları gibi bilgilere ulaşabilmesini ve  “Sanal Cüzdanım” işlevini kullanarak araç ruhsatı, ehliyet ve zorunlu trafik sigortası gibi önemli belgelerin dijital kopyalarını güvenli bir şekilde saklayabilmesini sağlıyor. TEB Arval’in sunduğu teknoloji çözümleri içerisinde sürücü davranışlarını geliştiren ve trafikte kaza oranlarını düşürmeyi amaçlayan TEB Arval Drive Challenge oyunu da bulunuyor. Oyun ivmelenme, hız limitlerine sadakat ve fren kullanımı kriterleri üzerinden sürücünün performansını puanlıyor. Toplanan puanlar sürücülere, sürüş ustalığını simgeleyen rozetler ve ödüller kazandırıyor. Oyunda elde edilen başarı Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar üzerinden paylaşılabiliyor. 

TEB Arval Genel Müdürü Luc Soriau, TEB Arval Smart Experience’ın, filo yönetiminde müşterilerine dijital dünyanın kapılarını açtığı görüşünü paylaşıyor. «Filo yönetimi operasyonel açıdan son derece ayrıntılı bir süreç” diyen Soriau, sundukları uygulamalar ve platformlar sayesinde filo yöneticilerinin iş yükünün hafifleyeceğini, maliyetlerin düşeceğini ve trafik kazalarının azalacağını söylüyor. TEB Arval Smart Experience altında yer alan uygulamalardan TEB Arval Mobile +, TEB Arval Connect ve TEB Arval Drive Challenge’ı müşterilerimize sunmaya başladık. TEB Arval Fleet View platformunu da yakın zamanda  kullanıma sunacağız” diye ekliyor.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak