`Tek çözüm örgütün silahları bırakması`

Dağlıca ve Iğdır’daki çatışmalarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu saatten sonra devletin razı olabileceği tek çözüm örgütün silahları bırakmasıdır” dedi.

08.09.2015 Cuma 14:39

Güncelleme : 08.09.2015 Cuma 15:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son terör saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Özgürlük ve demokrasinin bedelini ödemeye devam ediyoruz.

Bu ülkede şehitler tepesi hiç boş kalmadı, öyle görüniyor ki boş da kalmayacak. Ülkenin birliğine göz dikenler aynı akibete uğrayacaktır. Türkiye bizim ortak geçmişimiz, ortak geleceğimizdir. Bunun için birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız. Yerli olmalıyız. Unutmamalıyız TBMM, hükümet, TSK hepimizin ordusudur, polis hepimizin polisidir.

Ben hiçbir dönemde siyasi rekabetten kaçmadım. Bölücü terör örgütlerinin saldırılarını açıkça, mertçe kınamayan herkesin bu milletle bağında bir sorunu vardır. Örgüte yurtiçi ve yurtdışında büyük zararlar verildi, son gelişmeler biraz onun paniği. Bu saatten sonra devletin razı olabileceği tek çözüm örgütün silahları bırakmasıdır. Bunun dışında artık konuşulacak, tartışılacak hiçbir şey yoktur. 

Bundan sonra somut adım atacak olan terör örgütüdür. Bunun sorumlusu iktidar ya da bir kişi midir? Sırtını terör örgütüne dayamakta beis görmeyenlerin yaşananlarda hiç mi sorumluluğu yoktur? Erdoğan kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun diye bir akıl tutulmasına kapılanlar olduğunu görüyoruz.
 
Bu çatışmaları Devletin, Hükümetin ve benim başlattığım iddiası kara propagandadır. 1 Kasim'da milletimiz inanıyorum ki bu yaşananların hesabını soracaktır. Türkiye'nin iktidar partisi kadar muhalefet partisine de ihtiyacı vardır. Güçlü demokrasi aynı zamanda gücünü muhalefetten alır"
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak