Teknolojide dev satın alma iddiası

Broadcom`dan Qualcomm`a tarihin en yüksek teklifi geldi. Dünyanın en büyük çip üreticilerinden olan Broadcom, 100 milyar dolarlık teklifle bir başka büyük üretici Qualcomm`u satın almak istiyor. Anlaşma gerçekleşirse 200 milyar dolarlık devasa bir şirket doğacak.

05.11.2017 Cuma 10:18

Güncelleme : 06.11.2017 Cuma 06:56

Teknoloji devi Broadcom'un başta Apple, Samsung ve LG olmak üzere birçok markaya çip üreten Qualcomm'u satın almak için teklif sunduğu iddia ediliyor.

ABD basınında üç farklı kaynağa dayandırılarak çıkan haberlerde, hisse başına en az 70 dolardan 100 milyar dolar civarındaki teklifin kabul edilmesi halinde tarihin en büyük teknoloji satın almasının gerçekleşeceği belirtildi. Broadcom'un nakit akışı için 5 büyük bankayla birlikte çalıştığı da ifade ediliyor.

Akıllı telefonlar için kablosuz iletişim çipleri üreten dünyanın en büyük firmalarından ikisini aynı çatı altına alabilecek teklifin gerçeğe dönmesi halinde ortaya 200 milyar dolarlık bir dev çıkacak.

Öte yandan, Hollandalı yarı iletken ve çip üreticisi NXP'nin satın alınması için Qualcomm'un sunduğu 38 milyar dolarlık teklifin akıbetinin ne olacağı merak konusu.

Araçlar için yonga setleri üreten ve sürücüsüz teknoloji doğrultusunda büyüme adımları atan NXP için Broadcom da devredeydi. Avrupa Komisyonu bünyesindeki Rekabet Kurulu bu satın alma hakkında geçtiğimiz haziran ayında her yönüyle soruşturma açmıştı. Qualcomm, şu sıralar Apple ile davalık.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak