`Tekrar pozitif bir büyüme dönemine gireceğimize inanıyorum`

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Geçmişten alacağımız derslerle 31 Mart seçimlerinden sonra uzun sürecek seçimsiz bir dönemin vereceği fırsatı iyi değerlendirerek ekonomi odaklı bir gündemle 2019 yılının ikinci yarısında tekrar pozitif bir büyüme dönemine gireceğimize olan inancımı ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

11.03.2019 Cuma 13:41

Güncelleme : 11.03.2019 Cuma 13:53

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı  Erdal Bahçıvan, büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, gerek  geçen yılın ikinci yarısından itibaren İSO Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI)  göstergeleri gerekse sanayi büyüme oranlarının, 2018’in son çeyrek büyümesinde  olumsuz bir tablo ile karşılaşılacağını kendilerine gösterdiğini, bugün bunların  gerçekleştiğini gördüklerini kaydetti.

Bahçıvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şimdi artık geriye doğru değil, önümüze bakma zamanı. Açıklanan bu  veriler ve içinde bulunduğumuz süreç, negatif büyümeden en çok etkilenen imalat  sanayimize yönelik başta finansman olmak üzere rahatlatıcı tedbirlerin nitelikli,  sürekli ve kalıcı boyutta olması gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu  noktadan sonra ekonomik büyümedeki yavaşlamanın uzun sürmemesi hepimiz açısından  önem taşımaktadır. Şunu unutmamalıyız ki Türkiye ekonomisi, zorlukları aşma  gücüne, direncine ve mücadele azmine sahiptir.

Geçmişten alacağımız derslerle 31 Mart seçimlerinden sonra uzun  sürecek seçimsiz bir dönemin vereceği fırsatı iyi değerlendirerek ekonomi odaklı  bir gündemle 2019 yılının ikinci yarısında tekrar pozitif bir büyüme dönemine  gireceğimize olan inancımı ifade etmek istiyorum. Son dönemlerde söylediğimiz  gibi, finansal piyasalarda sağlanan dengelenmenin ardından şimdi sıra reel  sektörde dengelenmeyi sağlamaya gelmiştir. Bu konuda son zamanlarda atılan çok  önemli adımlar da var. Son istihdam teşvikleri ve hükümetten gelen yeni yapısal  reform haberleri ile birlikte yeniden sanayi odaklı, güçlü, katma değeri yüksek  ürünlere dayalı, kalıcı ve sürdürülebilir bir büyüme sürecine gireceğini  düşünüyorum."
 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü