Tesco, Unilever ürünlerini online satıştan çekti

İngiltere’nin önde gelen perakende zinciri Tesco, İngiliz sterlinindeki sert düşüş nedeniyle bazı Unilever ürünlerini online satıştan çekme kararı aldı.

13.10.2016 Cuma 13:25

Güncelleme : 13.10.2016 Cuma 13:25

İngiltere’nin önde gelen perakende zinciri Tesco,  İngiliz sterlinindeki sert düşüş nedeniyle bazı Unilever ürünlerini online  satıştan çekme kararı aldı.

İngiliz yayın kurumu BBC, Unilever’in İngiliz sterlinindeki sert değer  kaybının ürün fiyatlarına yansıtılmasını talep ettiğini, Tesco’nun ise bu talebi  kabul etmeyerek Unilever'in çok sayıda ürününü online satıştan çektiğini  bildirdi.

Tesco’nun halen İngiltere’deki mağazalarının raflarında Unilever  ürünlerine yer verilse de, bazı mağazalarda tükenen ürünler için yeni  siparişlerin verilmediği belirtildi.

Perakende zinciri Tesco'dan yapılan açıklamada, bazı Unilever  ürünlerinin tedarikinde sorun yaşandığı, sorunun en kısa zamanda çözüleceği  bildirildi.

Tesco’nun Finansal Yöneticisi Graeme Pitkethly de Unilever'in  İngiltere’de satışa sunulan ürünlerin fiyatlarının artırılmasını talep ettiğini,  buna karşılık Tesco’nun, müşterilerinin alım gücünü önemsediğini ifade etti.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in ülkenin AB'den resmen çıkış  sürecini başlatacak olan 50'nci maddeyi gelecek yılın mart ayında yürürlüğe  sokabileceğini açıklamasının ardından İngiliz sterlini, ABD doları karşısında son  31 yılın en düşük seviyesini görmüştü.

 

    Her ne kadar sterlin bu hafta başından itibaren toparlanmaya başlamış  olsa da, sterlindeki oynaklığın artması yatırımcılar ve İngiliz ithalatçılar  arasında endişeleri artırıyor.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak