TESK`ten esnafa kredi talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2 milyona ulaşan esnaf ve sanatkarın can suyu kredisi beklediğini belirterek, "Piyasa koşullarında esnafımızın nakit sıkıntısının giderilmesi için sıfır faizli ve 12 ay geri ödemesiz can suyu kredisi hayati önem taşıyor" ifadesini kullandı.

22.05.2019 Cuma 10:44

Güncelleme : 23.05.2019 Cuma 09:58

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı açıklamasında, esnafa özel hazırlanan can suyu  kredi paketlerinin uzun vadeli olması gerektiğini bildirdi.

Esnaf ve sanatkarın, gelişen teknolojiye bağlı gelişmelere ayak  uydurmakta zorlandığına dikkati çeken Palandöken, can suyu kredisinin ekonomik  dalgalanmayla mücadele eden esnafı rahatlatacağını vurguladı.

Palandöken, sayıları 2 milyonu bulan esnaf ve sanatkarın can suyu  kredisini dört gözle beklediğinin altını çizerek, "Piyasa koşullarında  esnafımızın nakit sıkıntısının giderilmesi için sıfır faizli ve 12 ay geri  ödemesiz can suyu kredisi hayati önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kahvehane, çay ocağı, internet kafe işletmecisi ve emlakçı esnafının  da can suyu kredisinden faydalanması gerektiğini belirten Palandöken, şunları  kaydetti:

"Ardı ardına açılan zincir marketler ve AVM'lerle baş edemeyen  esnafımızın birçok kalemde ödemek zorunda olduğu giderler var. Dükkan kirası,  elektrik, su ve doğal gaz faturası, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve yanında  çalışan işçinin maaşı derken esnafın maliyetleri fazla. Veresiye defteri kullanan  çok sayıda esnafımız var, nakit sıkıntısı yüzünden maliyetleri karşılamakta  güçlük çekiyor. Öte yandan büyük sermayeyle de mücadele edip yeni teknolojik  gelişmelere de ayak uydurmaya çalışıyorlar. Böyle bir dönemde esnaf ve  sanatkarlara can suyu kredisi vermenin tam zamanı. Esnafa verilen küçük çaplı  kredilerin ekonomideki etkisi büyük oluyor."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak