THY`de yeni uçaklara `dil` ayarı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY`nin Türkçe`nin yayılmasında da önemli misyonunun bulunduğunu belirterek "Yeni uçaklarımızı tasarlarken bir tarafına Turkish Airlines, bir tarafına da Türk Hava Yolları yazmanın faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

26.01.2018 Cuma 10:10

Güncelleme : 26.01.2018 Cuma 15:21

Türk Hava Yolları (THY), İbn Haldun Üniversitesi ve Airbus iş birliğiyle düzenlenen "Hava  Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı", THY'nin Yeşilköy'deki Genel  Müdürlük Binası'nda gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı.
 
İlker Aycı, toplantıda yaptığı konuşmada, İbn Haldun gibi medeniyet ve  düşünce dünyasına ışık tutmuş ilim adamının ismiyle açılan üniversite ile Airbus  arasındaki iş birliğinin çok önemli olduğunu ifade etti.
 
THY’nin geleceğinin teminat altında olması için insan kaynağı  yetkinliğinin sağlanması ve çalışanların kariyer yollarının açılması adına  vereceği eğitimlerden dolayı İbn Haldun Üniversitesi’ne teşekkür eden Aycı,  Airbus’un da THY'nin en önemli iş ortaklarından biri olduğunu anımsattı.
 
YENİ UÇAKLARA TÜRKÇE AYARI
 
Bu arada, toplantının konusu olan yüksek lisans programının isminin  sadece İngilizce olarak ekranda yazıldığını gören Aycı, gelecekteki programlarda  ekranda Türkçesinin de yer alması gerektiğini söyledi.
 
Aycı, Türkçe'nin de çok değerli bir dil olduğunu, bu dilin dünyada  yayılmasında THY’nin de bir misyonunun bulunduğunu ifade ederek, "Yeni  uçaklarımızı tasarlarken bir tarafına 'Turkish Airlines' yazarken diğer tarafına  da inşallah 'Türk Hava Yolları' yazmanın faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah  bunu Yönetim Kurulumuz ile tartışır, karara bağlarsak belki onu da yapmış  oluruz." şeklinde konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak