TİM Başkanı İsmail Gülle: Hedefimiz, dış ticaret fazlası veren Türkiye

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, hedeflerinin dış ticaret fazlası veren Türkiye olduğunu belirtti.

01.04.2019 Cuma 08:08

Güncelleme : 02.04.2019 Cuma 10:19

Gülle yaptığı yazılı açıklamada, halkın, demokrasisine sahip çıktığı,  milli iradesini güçlü bir şekilde yansıttığı bir oy oranıyla yerel seçimleri  tamamladığını aktardı.

Sonuçların ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Gülle, "1 Nisan  sabahından itibaren tüm kurumlarımızla birlikte siyasi istikrarın sağladığı güven  ve destekle, 2023 ve 2030 hedeflerine ulaşmak üzere, ihracatımız için  mücadelemizi bir saniye durmaksızın sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin küresel ticaretteki saha neferleri ihracatçılar olarak  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kazandırdığı imkan ve kabiliyetlerle ülkenin  refahı, büyümesi ve istihdamı adına rekorları aynı azimle devam ettireceklerini  vurgulayan Gülle, şunları kaydetti:
 
"Önümüzdeki 4,5 yılda, siyasi istikrarla birlikte Türkiye ekonomisinde  2. ve 3. nesil reformlara odaklanacağımız, Türkiye'nin küresel rekabetteki  konumunu güçlendirecek adımlar adına Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve  vizyonuyla ekonomi yönetimimizle omuz omuza çalışacağız. İhracatımızın önünü  açacak devrimsel düzenleme ve dijitalleşme sürecine imza atan Ticaret  Bakanlığımızla birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak bu tarihsel dönüşüme  her türlü katkıyı sağlayacağız. Güçlü Türkiye, güçlü ihracat, güçlü ekonomi,  güçlü insan kıymetleri, güçlü altyapı ve ihracat ekosistemi vizyonumuzla Türk  ihracat ailesinin temsilcisi olarak, 2019-2020 döneminde ihracatımızı 200 milyar  dolar ve üstüne, ihracatçı sayımızı da 100 bine taşıyacağız. Hedefimiz, dış  ticaret fazlası veren Türkiye. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın  küresel vizyonuyla Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına taşıyacak katkıyı  kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye ihracatla yükselecek."

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?