TMSF Bank Asya`ya el koydu

TMSF bankacılık kanunun 71. maddesine göre Bank Asya`ya el koydu.

30.05.2015 Cuma 10:02

Güncelleme : 30.05.2015 Cuma 16:49

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesine karar verdi.

BDDK internet sitesinde konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 29/05/2015 tarih ve 6318 sayılı Kararı ile; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu (Kanun) kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. (Banka) ile ilgili olarak yapılan denetimler neticesinde, Banka’nın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiğinin ortaya çıkması nedeniyle, Banka’nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Bank Asya'nın bu aşamada bankacılık faaliyet izninin kaldırılmadığını, Türk bankacılık sistemiyle ilişkide bulunan yerli ve yabancı tasarruf sahipleri ile diğer ilgililerin endişe etmelerini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

TMSF'DEN AÇIKLAMA

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bank Asya'nın bu aşamada bankacılık faaliyet izninin kaldırılmadığını bildirdi.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun kararıyla, Bank Asya'nın yönetim ve denetiminin, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 71'inci maddesinin (b) fıkrası uyarınca, TMSF'ye devredildiği anımsatıldı.

Bank Asya'nın bu aşamada bankacılık faaliyet izninin kaldırılmadığı kaydedilen açıklamada, Türk bankacılık sistemiyle ilişkide bulunan yerli ve yabancı tasarruf sahiplerinin ve diğer ilgililerin endişe etmelerini gerektirecek bir durum söz konusu olmadığı ifade edildi.


BDDK: Katılım fonu sahiplerinin haklarının korunması için böyle bir karara varıldıÖte yandan Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesi kararıyla ilgili görüşlerini paylaşan BDDK yetkilileri ise Bankanın faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayarak, katılım fonu sahiplerinin haklarının korunması, bankacılık sektörünün zarar görmemesi, daha güvenli bir şekilde çalışması, sistemin teminatı ve güvenin sürdürülmesi düşüncesiyle böyle bir karara varıldığını kaydetti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak