TOBB`dan bankalara çağrı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası`nın faiz indirimi kararının hem bankaların fonlama maliyetini hem de mevduat faizlerini düşüreceğini belirterek, "Şimdi sıra bankalarda. Onlara çağrıda bulunuyorum. Bankaların da ellerini taşın altına koymasını ve bu indirimi kredi faizlerine bir an önce yansıtmalarını bekliyoruz" dedi.

26.07.2019 Cuma 11:52

Güncelleme : 29.07.2019 Cuma 09:27

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) dünkü toplantısında politika faizini 425 baz puan indirmesine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankasının enflasyondaki düşüş ve küresel  piyasalardaki olumlu likidite görünümünü dikkate alarak politika faiz oranında  kayda değer bir indirime gittiğini söyledi.

PPK'nin bir sonraki toplantısının eylülde gerçekleştirileceğini,  Kurulun bu nedenle 2 aylık faiz indirimini önden yüklemeli yaptığının  anlaşıldığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, karara ilişkin açıklamaya  bakıldığında, enflasyon ana eğilimindeki olumlu gelişmelerin faiz indiriminde etkili olduğunun görüldüğünü ifade etti.

Kurulun açıklamasına göre büyümeye yönelik iktisadi faaliyette ılımlı  bir toparlanma eğiliminin olduğu ve ekonomideki kademeli toparlanmanın devam  edeceğinin öngörüldüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, enflasyondaki iyileşmenin devam  ettiği ve tahminlerin bir miktar altında kalabileceği sinyallerinin verildiğine  dikkati çekti.

Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankasının faiz indiriminin iş dünyasına moral  verdiğini vurgulayarak, indirimlerin önümüzdeki aylarda da sürmesini arzu  ettiklerini söyledi.

"ŞİMDİ SIRA BANKALARDA"

Hisarcıklıoğlu, faiz indiriminin hem bankaların fonlama maliyetini hem  de mevduat faizlerini düşüreceğini belirterek, "Dolayısıyla şimdi sıra  bankalarda. Onlara çağrıda bulunuyorum. Bankaların da ellerini taşın altına  koymasını ve bu indirimi kredi faizlerine bir an önce yansıtmalarını bekliyoruz."  dedi.

Bankaların da kredi faizlerinde indirime gitmesiyle piyasaların  canlanacağını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Böylece faiz indiriminin etkisi reel  sektörümüze ve ekonominin geneline yansıyacak, iç piyasa hareketlenecek, istihdam  ve yatırım tüm bunlardan olumlu etkilenecektir." değerlendirmesinde bulundu.
"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı