TOKİ sadece konut değil şehirler de inşa edecek

TOKİ, "Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler Projesi" ile artık sadece konut değil, master planlı büyük yerleşim yeri projeleri de hayata geçiriliyor.

16.01.2016 Cuma 16:55

Güncelleme : 18.01.2016 Cuma 08:52

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler Projesi" ile artık sadece konut değil, master planlı büyük yerleşim yeri projeleri de hayata geçiriliyor.
 
TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, Toplu Konut İdaresinin konut üretimindeki yüksek tecrübesini, bina inşa etme aşamasından yeni yerleşimler, yeni şehirler kurma ölçeğine getirdiklerini söyledi.  Türkiye'nin farklı şehirlerindeki büyük konut alanlarında yürütülen uygulamaları "Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler Projesi" ile farklı bir safhaya taşıdıklarına dikkati çeken Turan, "Artık TOKİ sadece konut değil, master planlı büyük yerleşim projeleri hayata geçiriyor.

Yeni şehirler inşa ediyoruz, sadece insanların barınma ihtiyaçlarını karşılayan değil aynı zamanda yeni sosyal yaşam alanları oluşturan şehirler inşa ediyoruz" diye konuştu.
 
PROJE'NİN İLK ADIMI GAZİANTEP'TE ATILACAK
 
Turan, "Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler Projesi"nin ilk adımının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Gaziantep Kuzey Şehir Projesi ile hayata geçeceğini dile getirdi.

TOKİ'NİN MİMARİ YAPISI DEĞİŞTİ

Başkan Ergün Turan, TOKİ'nin geçmiş dönemin şartlarında, özellikle dar gelirli vatandaşlar için acil barınma ihtiyaçlarına dönük, düşük bütçeli uzun vadeye yayılmış ödeme koşulları olan, ekonomik açıdan cazip konutlar üretmenin esas olduğunu anımsattı.
 
Turan, TOKİ'nin artık kalitede yeni bir evreye geçtiğini vurgulayarak "İleri teknolojinin kullanıldığı, güvenli, estetik arayışına yanıt veren yapılarımızı, TOKİ tecrübesiyle inşa ediyoruz" dedi.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak