Trump 200 milyon dolara gelecek!

Başkent Washington`da, Obama`nın başkanlık görevini Trump`a devredeceği devir teslim töreniyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Devir teslim töreni hazırlıklarının maliyetinin 200 milyon doları bulması bekleniyor.

11.01.2017 Cuma 13:00

Güncelleme : 12.01.2017 Cuma 09:04

ABD'nin başkenti Washington'da, Başkan Barack  Obama'nın 20 Ocak'ta görevi seçilmiş Başkan Donald Trump'a devredeceği devir  teslim töreniyle ilgili hazırlıklar devam ediyor.

ABD'nin 44. Başkanı Obama, görevini 8 Kasım 2016'daki başkanlık  seçimlerinden galibiyetle çıkan Trump'a devredecek.

Kongre binası önünde yemin töreniyle başlayacak tören, protokolün  Pensilvanya Caddesi'nden Beyaz Saray'a ulaşmasıyla sona erecek.

Hazırlıkların yoğunlaştığı kongre binası önünde binlerce kişinin yemin  törenini aynı anda izleyebileceği geniş bahçede hummalı bir çalışma yürütülüyor.  Konukların ihtiyaçlarını gidermeleri için tüm tedbirlerin alındığı binanın  çevresinde güvenlik önlemleri için de yoğun bir çalışma yapılıyor.

Protokolün Beyaz Saray'a geçerken kullanacağı Pensilvanya Caddesi'nde  de büyük bir izleyici platformu dikkati çekiyor. Yapımı henüz tamamlanmayan  platformun kısa süre içinde hazır hale geleceği belirtildi.

Pensilvanya Caddesi'nden Beyaz Saray'a ulaşacak protokolü, burada da  bir tren bekleyecek. Beyaz Saray çevresindeki belli bir bölümü ziyaretçilere  kapatan gizli servis görevlilerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri göze çarpıyor.

Beyaz Saray önünde izleyiciler için inşa edilen platformun kısa süre  içinde bitirileceği ifade ediliyor.

MALİYETİ 200 MİLYON DOLARI BULACAK

Maliyeti 200 milyon doları bulması beklenen devir teslim töreni, başkent Washington'da 20 Ocak Cuma günü adeta durmasına neden olacak.

Geniş bir alana sivil araçların alınmayacağı o tarihte metro ve otobüs gibi toplu taşıma araçları da kongre ile Beyaz Saray arasındaki bölgelere hizmet  veremeyecek.

Trump'ın Beyaz Saray'daki başkanlık koltuğuna oturacağı ilk gün icraatının neler olacağı tüm Amerikan kamuoyunda merakla bekleniyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak